Şehit Polis İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İstanbul'da Gazi Mahallesi'ndeki terör örgütü operasyonunda şŸehit edilen polis memuru Muhammet Fatih Sivri için GümüşŸhane'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Karaer Mahallesi'ndeki Kemaliye Camisi'nde kılınan gıyabi cenaze namazına, MHP GümüşŸhane Milletvekili Mustafa Canlı, Vali Yardımcıları şženol Turan ve İsmail ǖzkan, Belediye BaşŸkanı Ercan LJimen, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kazım Gül, AK Parti GümüşŸhane İl BaşŸkanı Hakkı Gündüz, sivil toplum kuruluşŸlarının temsilcileri ile vatandaşŸlar katıldı.

İl Müftüsü Ercan Aksu, namaz öncesi yaptığŸı konuşŸmada, Türk milletini adeta tuğŸlalar gibi birbirine bağŸlayan çeşŸitli değŸerleri bulunduğŸunu belirterek, "Bunlar bayrak, ezan, Kur'an, vatan gibi değŸerlerdir. Bunlar bizi birbirimize bağŸlamaktadır. Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Irkı, rengi, mezhebi, meşŸrebi ne olursa olsun, ay yıldızlı bayrağŸın altında yaşŸayan herkes bu vatanın evladıdır ve birinci sınıf vatandaşŸtır" dedi.

Aksu, kardeşŸliğŸi zedeleyecek, birlik ve beraberliğŸi, dirlik ve düzeni bozacak hiçbir şŸeye fırsat verilmemesi gerektiğŸini vurgulayarak, "Vazifesini ifa ederken şŸehit olan hemşŸehrimiz Muhammet Fatih Sivri şŸehidimize Cenab-ı Hak'tan rahmet, kederli ailesine sabır diliyorum" diye konuşŸtu.

Kemaliye Camisi İmam Hatibi Sıddık Güler'in kıldırdığŸı namaz, dua edilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA