DEİK, Kanada İle Tarım Sektöründeki Yatırım Fırsatlarını Değerlendirdi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, DEİK'in, Kanada ile tarım sektöründeki yatırım fırsatlarını değerlendirdiğini belirterek, "Kanada'dan özellikle bakliyat noktasında ciddi anlamda ithalatımız var. Bu noktada firmalar karşılıklı görüştüler" dedi.

"Tarım Yuvarlak Masa Toplantısı", Kanada Tarım Bakanı Gerry Ritz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kanada Ankara Büyükelçisi John Holmes'in katılımları ile DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ve Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Yılmaz Argüden'in ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

DEİK ev sahipliğinde basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sonrasında AA muhabirine açıklama yapan Vardan, DEİK'in, Kanada ile tarım sektöründeki yatırım fırsatlarını değerlendirdiğini aktardı.

Vardan, tarım alanında Türkiye ve Kanada arasındaki ilişkilerin nasıl geliştirileceği konularının konuşulduğu bilgisini vererek, "Gıda ve tarım dünyanın en önemli önceliği çünkü tüm insanları ilgilendiriyor. Kanada önemli bir tarım ülkesi. Türkiye de bu alanda dünya 7. Biz birbirimizle nasıl iş birliği yapabiliriz konularını konuştuk" dedi.

Vardan, şunları kaydetti:

"Kanada'dan özellikle bakliyat noktasında ciddi anlamda ithalatımız var. Bu noktada firmalar karşılıklı görüştü. Sayın bakanlara konuları aktardılar. Bu şekilde görüşmeler oldu. Yeni bir proje konuşulmadı. Bakanların burada olmasının asıl gayesi G-20 toplantılarıyla alakalı. Bunun bir ayağını da DEİK olarak biz gerçekleştirmiş oluyoruz. Elimizden geldiği kadar G-20 toplantılarına destek vermeye çalışıyoruz. Bu hafta 2 tane Kanada toplantımız oldu. İnşallah hayırlı olur."

Kaynak: AA