57 Yıllık Bando Şefine Sürpriz Doğum Günü Kutlaması

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 62 yıldan bu yana belediye bandosunda görev yapan, 57 yıldır da şefliğini üstlenen Ergün Tekincan için ilçe meydanında doğum günü kutlaması yapıldı.

Düşman askerine sıkılan ilk kurşunun 96'ncı yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törenin ardından, Tekincan'ın 79'uncu doğum günü kutlandı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in plaket verdiği bando şefi Tekincan, daha sonra meydana getirilen doğum günü pastasını kesti.

Gençer, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Garnizon Komutanı Personel Albay Aydın Nazlı ve Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel'in de hazır bulunduğu doğum günü kutlamasında yaptığı konuşmada, Ergün Tekincan'ın 1953 yılından beri belediye bandosunda hizmet verdiğini bildirdi.

Tekincan'ın bandonun yanı sıra ilçedeki çeşitli kurumlarda da görev yaptığını belirten Rahmi Gençer, "Evlendirme müdürüydü, 6 bin kişiyi evlendirdi. Ayvalık'ta her şeyin altında Ergün baba vardır. O yüzden Ergün babaya hepimizin çok büyük sevgisi vardır. Kendisine bu plaketi, bugüne kadar verdiği hizmetler için sunuyorum, emekliliği için değil. Ben belediye başkanıyım ve arkamda halk var. Tekincan'ın emekliliğini de halk kabul etmiyor" dedi.

Ergün Tekincan ise başta belediye başkanı Gençer olmak üzere kendisine ilgi gösteren herkese teşekkür ederek, sağlığı yerinde olduğu sürece görevinin başında olacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından meydanda bulunanlar da Tekincan'ın doğum gününü kutladı.

Ergün Tekincan'a ikinci sürpriz doğum günü kutlamasını ise belediye çalışanları yaptı.

Üzerinde bando mensuplarının fotoğrafı bulunan pasta yaptıran belediye çalışanları, başkanlık binasında bir kez daha Tekincan'ın doğum gününü kutladılar.

Kaynak: AA