Yozgat'ta 'Sinema Filmi İzlemeyen Çocuk Kalmasın Projesi'

Yozgat Belediyesince "sinema filmi izlemeyen çocuk kalmasın" sloganıyla başlatılan proje çerçevesinde 150 çocuk, Bilal Şahin Kültür ve Sanat Merkezi'nde sinema filmi izleme fırsatı buldu.

Merkezde çocuklarla sinema filmi izleyen Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kentin her yönüyle kültür şehri olmasını arzu ettiklerini söyledi.

Kültürel alanda birçok faaliyetlerinin olduğunu ifade eden Arslan, Yozgat'ın önemli eksikliklerinden biri olarak düşündükleri sinema konusunda proje geliştirdiklerini belirtti.

"Sinema filmi izlemeyen çocuk kalmasın" sloganıyla başlattıkları proje hakkında bilgi veren Arslan, "Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yapmak suretiyle Yozgat merkezdeki bütün ilkokul ve ortaokul öğrencilerini, özellikle köy okullarından başlamak üzere Belediyemiz Kültür Merkezi'nde misafir ederek çocuklarımızı sinemayla tanıştırmak istiyoruz" dedi.

Yozgat'ta yaklaşık 13 bin 500 öğrencinin sinemayla tanışacağını belirten Arslan, "Bu proje kapsamında çocuklarımız yıl sonuna kadar sinema filmi izleme imkanı bulacak. Köy okullarında okuyan öğrencileri belediyemiz araçları ücretsiz olarak getirecek ve film bittikten sonra tekrar köylerine bırakacak. Günde 3 seans gösterim olacak ve çocuklarımızın tamamına sinema filmi izletmiş olacağız. Hem kültürel hem de sanatsal anlamda bu projeyi önemsiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA