Büyükşehir, Kar Yağışı Uyarısı Yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AFKOM, yağışlı hava nedeniyle sürücülere uyarılarda bulundu.

Büyükşehir, Kar Yağışı Uyarısı Yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı AFKOM Şube Müdürlüğü ilimizde 10 Şubat Salı ve 12 Şubat Perşembe tarihleri arasında etkisini göstermesi beklenen yoğun kar yağışı öncesinde vatandaşları uyardı. AFKOM'dan yapılan açıklamada, hususi araç sahipleri ve vatandaşların mümkün olduğu kadar sokağa çıkmaması, çıkacak olanların toplu taşıma araçlarını kullanması, trafiğe çıkacak araçların kışlık kar lastiği takmaları, trafiğe çıkmaya zorunlu araçların araçlarında zincir takoz ve çekme halatı bulundurması, trafikteki araçların Emniyet ve Karayolları ekiplerinin bildirdikleri yol güzergahlarını kullanmaları, yoğun olan yolları mümkün olduğu kadar kullanmamaları konularında uyarılarda bulunuldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı AFKOM Şube Müdürlüğü son olarak oluşabilecek kaza ve yoğun yağışa maruz kalanların Emniyet 155 ve İtfaiye 110'u aramaları gerektiğini ifade etti.

Kaynak: İHA