Elektrikleri Olmayan Vatandaşlar Jeneratörden Zehirlendi

Çatalzeytin ilçesine bağlı Yukarısökü köyünde ikamet eden 8 kişi, 5 gündür kesik olan elektrikler nedeniyle çalıştırdıkları jeneratörden sızan gazdan zehirlendi.

Elektrikleri Olmayan Vatandaşlar Jeneratörden Zehirlendi

Yukarısökü Köyü Tarakçılar Mahallesinde hafta içinde yoğun bir şekilde yağan kar nedeniyle 5 gündür elektrikleri olmayan mahalle sakinleri çareyi jeneratörde buldu. Jeneratörün egzosundan çıkan gazdan Musa Tığlı (59), Kamil Tığlı (64), Ali Tığlı (54), Emine Tığlı (30), Merve Tığlı (24), Ayşe Tığlı (54), Müyesser Tığlı (66) ve Fatma Tığlı (71) zehirlendi. Olay saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Köyde oturan komşu 3 hane elektrik kesintisi nedeniyle sırayla birbirlerinin evinde zaman geçirdiler. Evine yeni jeneratör alan Kamil Tığlı komşularını evine davet etti. Kamil Tığlı yeni aldığı jeneratörü evinin bodrum katına koydu. Jeneratörden çıkan gaz üst katta oturan vatandaşları etkiledi. Durumu fark eden vatandaşlar kendi araçlarıyla Çatalzeytin İlçe Hastanesine gelerek ayakta tedavi oldu. Tedavileri biten vatandaşlar taburcu edildi.

Kamil Tığlı, “Yukarısökü Tarakçılar Mahallesinde oturuyorum. Yeni bir jeneratör aldım elektrik olmadığından bu akşam muhabbeti biz de yapalım dedim. Bodrum kata koymuş olduğum jeneratörden çıkan gaz eve intikal etti. Yavaş yavaş oturan arkadaşlar ve hanımlar fark ettiler. Baş dönmesi filan olunca tedbirimizi aldık, motoru istop ettik ve hastaneye geldik. Kendi imkanlarımızla kendi enerjimizi sağlıyoruz. Mağdur durumdayız. Elektrik faturaları 7-8 aydır gelip yazılmıyor. Bunu bir emekli olarak köyde oturanlar olarak biriken faturaları nasıl ödeyeceğiz. O kadar arıyoruz arıza numaralarını bir yerlere ulaşamıyoruz. Köyde telefonlarımız, buzdolaplarımız çalışmıyor yiyeceklerimizi çöpe atmak zorunda kalıyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz. Seçim zamanları köylerimize gelip teker teker oy istemesini biliyorlar. 30 santim kar yağdığı zaman ne yolumuzu açıyorlar ne de bu vatandaşların ne yapıp ettiğini sormuyorlar. Sorunlarımıza çare bulmalarını istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA