Yılbaşı Akşamı Yaşanan Tüketim Çılgınlığı, Geri Dönüşümcülere Ekmek Kapısı Oldu

Hava sıcaklığının 3 dereceye düştüğü turizm kenti Antalya’da yeni yıl kutlamaları yapılırken, diğer tarafta geri dönüşümcüler çöp konteynerlerinden topladıkları kağıtlarla geçimini sağlamaya çalışıyor.

Yılbaşı Akşamı Yaşanan Tüketim Çılgınlığı, Geri Dönüşümcülere Ekmek Kapısı Oldu
Yeni yıla saatler kala turizm kenti Antalya’da eğlence mekanları doldu taştı. Hava sıcaklığının 3 dereceye kadar düştüğü kentte, yılbaşı akşamı yaşanan tüketim çılgınlığı geçimlerini sağlamak için yollara düşen geri dönüşümcülere ekmek kapısı oldu. Ellerine eldivenlerini, başına beresini takan geri dönüşümcüler soğuk havaya rağmen çöp konteynerlerini dolaştı. Çekme arabaları ile tek tek konteynerleri dolaşan geri dönüşümcüler, topladıkları atıkları arabalarındaki çuvala doldurdu.

"400 KONTEYNERE BAKIYORUM"

Çöp konteynerlerinden topladığı atıkla 5 kişiyi geçindiren Selami Özer, “İnşaatta çalışıyordum. Suriyelilerin gelmesiyle bizi işten çıkardılar. Ondan sonra bu işe başladım. Akşam beşten sabah sekize kadar çöp topluyorum. 40 kilometre yol yapıyorum. Yaklaşık 300-400 konteynere bakıyorum. Sonra sabah seçim yapıyorum. Ardından satıp 40-45 lira para kazanıyorum. Bugün yılbaşı olup olmaması bizim için önemli değil. Bakmakla yükümlü olduğum kişiler var. Sorumluluğum var. Bir kişinin eve ekmek götürmesi gerekiyor. Mecbur çalışacağız. Ellerim kulakların üşüyor ama mecbur yapmak zorundayım. Çalışmak zorundayım. Başka çaremiz yok” diye konuştu.

50 LİRA KAZANIYOR

Geri dönüşümcü Suriyeli Akrime Doham da yeni yılı çöp konteynerleri başında ve ülkesinden ayrı geçirdiğini belirterek, “Sabaha kadar çöp topluyorum. Anne babamla beş kişiye bakıyorum. Sabaha kadar çalışmam sonucunda 45-50 lira kazanıyorum” şeklinde konuştu.

AİLESİ SURİYE’DE

Yeni yılı çalışarak karşılayan Suriyeli Abdullah Mohammed ise, ülkesinde ziraat mühendisi olduğuna değinerek, "Savaş nedeniyle Türkiye’ye geldik. Ailem Suriye’de kazandığım parayı onlara gönderiyorum. Türkiye’de bize iyi davranıyorlar. Hava soğuk ama biz çalışmak zorundayız" dedi.

Kaynak: İHA