Bakan Yıldırım Ödemiş-İzmir Tren Seferleri İçin Talimatı Verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatıyla harekete geçen TCDD 3. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Ödemiş-İzmir arasındaki tren seferlerinin arttırılması için bir çalışma başlattı.

Bakan Yıldırım Ödemiş-İzmir Tren Seferleri İçin Talimatı Verdi
Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı ziyaret eden Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve AK Parti İlçe Başkanı Halil Demir, Ödemiş-İzmir arasındaki tren seferlerinde yoğunluktan dolayı sıkıntılar yaşandığını aktarmıştı. Ek sefer talebinin ardından ise Bakan Yıldırım, görevlilere seferlerin artırılması talimatını verdi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından TCDD 3. Bölge Müdürlüğü yetkilileri soluğu Ödemiş’te aldı. Bölgede incelemelerde bulunan TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nde görevli Trafik Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlüer, Yolcu Müdür Yardımcısı Emin Ordu ve Cer Müdür Yardımcısı Doğan Feriğ Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’i de ziyaret ederek çalışmaların başladığını bildirdi.

Ya ek sefer yada ek vagon ile yoğunluğun azaltılması planlanırken Başkan Badem ise konunun üzerinde çalışıldığını söyledi.

Badem, "Ödemiş-İzmir arasında her gün 14 sefer düzenlenmekte ve yaklaşık bin 500 yolcu bulunmaktadır. Yoğunluğun yaşandığı saatlerde ek seferlerin düzenlenmesi ya da mevcut üçlü setlerin dörtlü setlere çevrilmesi konusunda bölgeden sorumlu yetkililer çalışma yapıyorlar. Çalışmalar tamamlandığında Ödemiş’ten ya da Kiraz ve Beydağ’dan gelen hemşehrilerimizin daha konforlu seyahat etmesi sağlanacaktır. Bakanımıza ve yetkililere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA