Zihinsel Engelli Filistinlinin Öldürülmesine Tepki

Filistinli bir grup aktivist, zihinsel engelli gencin öldürülmesine tepki göstermek amacıyla sosyal paylaşım sitesinde adına sayfa açtı

Mısır sınırını geçen zihinsel engelli Filistinlinin öldürülmesine tepki göstermek amacıyla sosyal paylaşım sitesinde adına sayfa açıldı.

Filistinli bir grup aktivist, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, zihinsel engelli gencin Mısır askerleri tarafından öldürülme anlarının fotoğraf ve video görüntüleri ile olayı kınayan karikatürlerin yer aldığı "Neden öldürdüler" başlıklı sayfa açtı.

Sayfada Mısır yönetiminden sorumluların cezalandırılmasının istendiği paylaşımlar da yapılıyor.

Konuyla ilgili Mısırlı resmi makamlardan henüz açıklama yapılmadı.

Mısır ordusu, önceki gün Gazze'den ülke karasularına girmeye çalıştığı öne sürülen Filistinliyi öldürmüştü.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, Mısır ordusunu "deniz sınırını sadece birkaç metre geçen zihinsel engelli Filistinli bir genci soğukkanlılıkla öldürmekle" suçlamıştı.

Açıklamada, Katar merkezli El-Cezire televizyonunda yayımlanan görüntülerde "tamamen çıplak bir halde, Refah kenti sahilinden sadece birkaç metre içeri giren bir gencin, Filistin güvenlik güçlerinin 'zihinsel engelli olduğu' şeklindeki uyarılarına rağmen Mısır askerleri tarafından açılan ateş sonucu öldürüldüğünün görüldüğü" belirtilmişti.
Kaynak: AA