AK Parti Kars Milletvekillerinin Girişimleriyle Ani'ye 2 Milyon TL Ödenek

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Dr. Selahattin beyribey’in girişimleriyle Ani Örenyerinde Koruma Amaçlı İmar Planı ve Çevre Düzenleme Projesi için 2 milyon TL ödenek gönderildi.

Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Dr. Selahattin Beyribey, “Kars-Ani Örenyerinde koruma amaçlı imar planı ve çevre düzenleme projesi için 2 milyon TL. ödenek gönderildi. Proje ile ilgili çalışmalar 2016 yılında başlatılacak” dediler.

Kars, Ani Örenyeri Kültürel Peyzajına ilişkin olarak Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonundaki çalışmalar, Ani Örenyeri arkeolojik kazı çalışmaları, Ani Örenyerindeki yapıların korunmasına yönelik restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları ile Ani Örenyeri Alan Yönetimi çalışmaları yürütülmektedir.

Arslan ve Beyribey, “Ani Şehrinin kültürel ve turizm amaçlı olarak korunması ve gün yüzüne çıkması, bilimsel arkeolojik kazıların kesintisiz olarak sürdürülmesi amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından 2.000.000 TL. ödenek gönderildi” diye konuştular.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Dr. Selahattin Beyribey, Ani örenyerine 2 milyon TL. ödeneğin çıkarılmasında katkısı olan başta Kültür ve Turizm Bakanı olmak üzere emeği geçenlere de teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA