Elvan, AA'nın 'Yılın Fotoğrafları' Oylamasına Katıldı

Başbakan Yardımcısı Elvan, Anadolu Ajansı'nın 'Yılın Fotoğrafları' oylamasında 'haber' kategorisinde "Çatışmalardan kaçan Suriyeliler", 'yaşam' kategorisinde "Polislerin mezuniyet töreni", 'spor' kategorisinde ise "Askeri lise öğrencileri kampı" fotoğraflarına oy kullandı

MERSİN - Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Anadolu Ajansı'nın  'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı.

Elvan, İçel'deki programları için bulunduğu Suphi Öner Öğretmenevi'nde AA'nın 'haber',   'yaşam' ve 'spor' kategorilerinde oylamaya sunulan fotoğraflarını inceledi.

AA ekibinden fotoğraflar hakkında bilgi alan Elvan, 'haber' kategorisinde Fırat Yurdakul'un "Çatışmalardan kaçan Suriyeliler" başlıklı fotoğrafına oy verdi. Bu fotoğrafta, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'nin Tel Abyad bölgesine düzenlediği hava bombardımanı sonrası bölgedeki çatışmalardan kaçan Suriyelilerin Akçakale Sınır Kapısına gelişleri sırasında, Suriyelilerin arasında bulunan yaralı bir çocuğa güvenlik ekiplerince su verilerek, acil olarak Türkiye tarafına alınması yer alıyor.

Elvan  'yaşam' kategorisinde ise İçel'de çekilmiş olan Sezgin Pancar'ın "Polislerin mezuniyet töreni" adlı fotoğrafını seçti. "Polislerin mezuniyet töreni" adlı fotoğrafta ise İçel Polis Meslek Eğitim Merkezinin (POMEM) 14. dönem eğitim programından mezun olan öğrencilerden bir kesit görülüyor.

Elvan, 'spor' kategorisinde oyunu ise Emin Mengüarslan'ın "Askeri lise öğrencileri kampı" adlı fotoğrafa verdi. Bu fotoğraf da askeri lise öğrencilerinin, İzmir'in Urla ilçesi Menteş bölgesindeki yıl sonu kampındaki dayanıklılık eğitimlerini yansıtıyor.
Kaynak: AA