Mısır'daki Uçak Kazasında Ölenlerin Bir Kısımının Cenazesi Rusya'ya Getirildi

Mısır’ın Sina Yarımadası’nda meydana gelen ve 224 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan uçak kazası kurbanlarına ait ilk naaşlar Rusya’ya getirildi.

Rusya’nın Petersburg kentine gitmek üzere Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinden hareket eden Rus Kogalymavia Havayollarına ait A-321 uçağı Sina Yarımadası’nda düşmüş, 224 yolcu ve mürettebat hayatını kaybetmişti. Rus, Mısır ve Fransa’dan ekiplerin katılımıyla enkazın bulunduğu alanda süren incelemeler sonucu en son verilen rakamlara göre 163 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Bugün ise uçak kazası kurbanlarının naaşlarından bir kısmı Rus devlet uçağı ile Petersburg kentine getirildi.

Rus yerel kaynaklarına göre bugün erken saatlerde Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na ait bir uçak, taşıdığı 144 naaş ile birlikte Petersburg’daki Pulkovo Havalimanına vardı. Bakanlık, kalan naaşların da bu akşam saatlerinde başka bir uçakla getirileceğini açıkladı.

Naaşlar kimlikleri tespit edilmek üzere Petersburg morguna gönderildi.

Bir Belarus, 4 Ukrayna ve geri kalanı Rusya vatandaşı olmak üzere 224 yolcu ve mürettebatın bulunduğu uçağın havada parçalara ayrıldığı ve sonra düştüğü kaydedilmişti. Uçağa ait iki kara kutu incelemeye gönderilmiş, düşme nedeniyle ilgili pek çok iddia bulunmasına rağmen henüz kesin bir sonuca ulaşılamamıştı.
Kaynak: İHA