AK Parti Milletvekili Adayı Sezen, STK Temsilcileriyle Buluştu

EDİRNE – AK Parti Edirne 1. sıra milletvekili adayı Rafet Sezen, seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

AK Parti Milletvekili Adayı Sezen, STK Temsilcileriyle Buluştu
AK Parti Edirne İl Başkanı Yasemin Meral ile partinin 1. sıra milletvekili adayı Rafet Sezen’in katıldığı toplantıda STK temsilcileri ile görüş alışverişinde bulunuldu. AK Parti İl Başkanı Yasemin Meral, “Biz de istedik ki toplumun nabzını görelim, sivil toplum kuruluş örgütlerinin hükümetin politikalarının oluşmasında hem topluma yol göstermede önemli bir vazifesi olduğunu biliyoruz. 1 Kasım seçimlerine çok az bir süre kaldı, Türkiye’de istikrar için tek partili hükümet bizim en büyük arzumuz. AK Parti olarak tek başına iktidar olmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“ORTAK AKILLA BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ”

Rafet Sezen de, milletvekili olduğu takdirde bu birlikteliğin daha geniş bir çerçevede Edirne’de siyasi ayrım gözetmeksizin çalışacağını söyledi.

Sezen, “Yapacaklarımızı öncelik sırasına göre neler yapılmalı bu konuda ortak aklı oluşturarak birlikte hareket etme düşüncesinden yola çıkarak ben milletvekili seçilirsem söz veriyorum. Birçok projemiz var, bunların başında hızlı tren geliyor. Onun dışında havaalanı projemiz, Hamzadere ve Çakmak projelerimiz var. Partime gelen hiçbir insandan ayrım yapmadım” şeklinde konuştu.

“KALİFİYELİ ELEMAN KONUSUNDA ANORMAL BİR TALEP VAR”

Edirne’de kalifiyeli işsizliğin olmadığını dile getiren Sezen, “İşçiye ihtiyaç var, kalifiyeli eleman konusunda anormal bir talep var. Üniversite kariyeri yapmış çocuklarımıza iş var mı? Bu konuda da sıkıntı var, o nedenle Edirne’de seçimden sonra oturup hepimiz derdimizi, sıkıntımızı ortaya koyarak bir çözüm yolu bulmamız lazım. Edirne, KOBİ anlamında en az proje üreten bir il, bu konuda hepimizin üzerine bir görev düşüyor. AK Parti inşallah tek başına iktidar olur ve birçok sorun kendiliğinden çözülmüş olur. Çeltik fiyatları aşağı doğru düşüyor. Sanayicimizde aklı olarak, piyasaya girip ürün almaya korkuyor. Çünkü 1 Kasım’dan sonra nasıl bir tablo ortaya çıkacak bilmiyor. Parayı karanlığa atmak istemiyor. Uzunköprü’de kömürcülerin derdini dinledim. Çok büyük bir sıkıntı var,5 bin çalıştığı yerde şu an 100 civarında bir istihdam var. Birçok arkadaşımız ocaklarını kapatma yönünde, karar almak istemiyorlar” ifadelerini kullandı.

“SULAMA PROJELERİ HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ise, “Yapılması gereken konulardan bir tanesi, arazi toplulaştırmalarının hızlı bir şekilde yapılması bu tarımın sürdürebilir olması, verimin artması bakımından çok önemli bir konu. Bölge bu çalışmalar devam ediyor. Bölgemizde birçok sulama projeleri var. Bu projelerinin bir an önce hayata geçmesi ürün dokusunu geliştirecektir” şeklinde konuştu.

“SEZEN’İ, ŞEHRİMİZ ADINA BİR KAZANIM OLARAK GÖRÜYORUM”

Edirne’nin ve Türkiye’nin ticari kısmında olduklarını belirten ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt da, “Dolayısıyla milletvekili adayının şehrimizden bir sivil toplum kuruluşunun başı olarak büyük ticarethane gibi gördüğümüz için Trakya Birliği de böyle bir arkadaşımızın milletvekili olması şehrimiz adına bir kazanım olarak görüyorum. Şehrimizin ekonomisinin hareketlenmesi için yapılması gerekenleri Rafet Başkan en az benim kadar biliyor” dedi.

Kaynak: İHA