İsrail'in Mescid-İ Aksa'ya Yönelik İhlalleri

Akka'da, Mescidi Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto eden Filistinlilere müdahale eden İsrail polisi, göstericilerden bazılarını gözaltına aldı

İsrail polisinin, Akka kentinde, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto eden Filistinlilere müdahale ettiği ve bazılarını gözaltına aldığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, bir grup Filistinli, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etmek için Akka kentinde bir araya geldi. İsrail polisinin copla müdahale ettiği Filistinlilerden bazılarını gözaltına aldığı kaydedildi.

İsrail polisi ise yaptığı yazılı açıklamada, Akka kentinin El-Medfa' kavşağında gerçekleştirilen eylemde, düzeni ihlal ettikleri gerekçesiyle 22 kişinin gözaltında alındığını belirtti. Açıklamada, İsrail polisinin, "bölgeyi boşaltmasını istediği göstericilerin emirlere uymadığı" ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin, geçen ağustos ayı başlarında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaşmıştı. Söz konusu olaylarda ay başından bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 32'e ulaşırken aynı süre içerisinde 7 de İsrailli öldü. Öte yandan İsrail, son gelişmeler karşısında bölgedeki bazı kuvvetlerini yeni birlikler ile takviye etmesinin yanı sıra güvenlik güçlerine geniş yetkiler tanıyan olağanüstü bir dizi kararlar aldığını açıklamıştı.
Kaynak: AA