Kent Konseyi Başkanı Lokmanoğlu'ndan, Başkan Türe'ye Ziyaret

İçel Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, bir dizi temaslar için geldiği Anamur’da Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’yi ziyaret etti.

Kent Konseyi Başkanı Lokmanoğlu'ndan, Başkan Türe'ye Ziyaret

İçel Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu’na ziyaretinde, Silifke Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman ve Komisyon üyeleri eşlik ettiler. İçel’den Anamur’a gelen heyet ilçede öncelikle Anamur Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Akif Altınbıçak ile bir araya geldi. Kent Konseyleri arasında istişarenin artırılmasına yönelik fikir birliğine varılan toplantı sonrası Başkanlar Lokmanoğlu ve Altınbıçak, Komisyon üyeleri ile birlikte Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette kent konseylerinin çalışma alanları, işbirliğinin artırılması ve birlikte hareket edilmesi hususlarında, kardeş ilçelere hizmetlerin daha etkin götürülmesi için görüş birliğine varıldı. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, İçel Kent Konseyi Başkanı ve Komisyon üyelerine Anamur’u tanıttı. Anamur’da hizmetin vatandaşa ulaştırılması, Anamur’un tarihi, doğası ve ekonomik yapısı ile ilgili detaylı bilgiler veren Türe, heyetin onuruna Kısakahyaoğlu Konağı’nda öğle yemeği verdi. Öğle yemeği sohbet havasında geçerken yapılan sohbette Akkuyu’da yapılması planlanan Nükleer Santral de masaya yatırıldı. Nükleer Santralin bölgeye olacak etkilerinin değerlendirildiği konuşmada İçel Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, nükleer santral ile ilgili çalıştay düzenlediklerini, nükleer santralin elle tutulur bir yanının ve artısının olmadığını kaydetti.

Mehmet Türe'de "Biz tarım ve turizm başta olmak üzere birçok konuda nükleer santrale karşı duruş gösterdik. En azından bu bölgede yapılmasının uygun olmadığını belirttik" dedi.

Kaynak: İHA