Sultandağı’nda Teog’da Derece Yapan Öğrencilerden Turan’a Ziyaret

Afyonkarahisar’ın Sultandağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Turan ‘Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş” (TEOG) sınavında Türkiye derecesi yapan öğrencileri konuk etti.

Sultandağı’nda Teog’da Derece Yapan Öğrencilerden Turan’a Ziyaret

Türkiye birincileri arasına giren Sultandağı İshaklı Ortaokulu öğrencisi Ebru Akbıyık ve diğer öğrencileri konuk eden Turan, öğrenciler ile gerçekten gurur duyduklarını ifade eden Turan, ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi:
26-27 Kasım 2014 tarihlerinde Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı sınav sonuçları 9 Aralık 2015 tarihinde açıklandı. Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ile Fen ve Teknoloji derslerinden sınava alınan öğrenciler için sınavlar öğrenim gördükleri okullarda altı oturumda gerçekleşti. Sultandağı’nda ise İshaklı, Dereçine, Kırca, Yeşilçiftlik, Yakasenek, Karapınar Ortaokullarında eğitim-öğretim gören 160 öğrenci katıldı.

Ayrıca sınav sonuçlarına göre Sultandağı bir de şampiyon çıkardı. İlçemiz İshaklı Ortaokulu öğrencisi Ebru Akbıyık tüm puan türlerinden 100 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. Başta öğretmen arkadaşlarım olmak üzere öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Sınavlardaki bu başarıyı öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin okul yönetimlerinin eşgüdümüyle özverili çalışma, gayret ve disiplinine borçluyuz. Bu üstün başarıyla, Sultandağımızı ve bizleri çok mutlu ettiniz ” dedi.

Kaynak: İHA