Antakya Medeniyetler Korosu Soma İçin Söyledi

Antakya Medeniyetler Korosu, Türk EğŸitim Vakfı'nın Soma'daki maden faciasında yaşŸamını yitiren ya da çalışŸamayacak hale gelen işŸçilerin çocuklarının eğŸitimlerinin yarım kalmaması için oluşŸturduğŸu "TEV Soma Fonu" yararına konser verdi.


ǜç semavi dine mensup Türk vatandaşŸlarından oluşŸan Antakya Medeniyetler Korosu, şŸarkılarını Somalı madenci çocukları için söyledi.

Türk EğŸitim Vakfı'nın Soma'daki maden faciasında yaşŸamını yitiren ya da çalışŸamayacak hale gelen işŸçilerin çocuklarının eğŸitimlerinin yarım kalmaması için oluşŸturduğŸu "TEV Soma Fonu" yararına Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen konseri, bin 500 sanatsever izledi.

TEV İzmir şžube BaşŸkanı Gülnur Soybayraktar, konser öncesi yaptığŸı konuşŸmada, TEV'in kurulduğŸu günden bu yana sadece maddi olarak değŸil, aynı zamanda manevi olarak da acının yaşŸandığŸı yerleri çaresizlikten uzak tutmaya çalışŸtığŸını dile getirdi.

Güzelliklerin ancak birliktelikle ortaya çıkabileceğŸini ifade eden Soybayraktar, "Biliyoruz ki, toprak sadece toprak, su sadece su, tohum sadece tohum ve güneşŸ sadece güneşŸ olduğŸunda bir ağŸacın dallarında çiçekler açmıyor. Hepsinin aynı amaç için toplanmışŸ olması gerekiyor ve o zaman o ağŸacın dalları yeşŸerip çiçekleniyor. Sizlere de bu güzel çiçekleri açtırdığŸınız canı gönülden şŸahsım ve TEV adına teşŸekkür ederim" dedi.

-"YiğŸidim aslanım" şŸehit madenciler için uyarlandı

Antalya Medeniyetler Korosu, Anadolu'da konuşŸulan farklı dillerde şŸarkılar ve ilahiler seslendirdiğŸi konserinde, Zülfü Livaneli'nin "YiğŸidim Aslanım" şŸarkısını da Soma'daki şŸehit madenciler için uyarlayarak seslendirdi.

Koro BaşŸkanı ve şŸefi Yılmaz ǖzfırat, konserde parça aralarında yaptığŸı konuşŸmada, topluluk olarak "biz" misyonuna sahip çıktıklarını ifade ederek, "Sen, ben yok, biz varız. EğŸer biz olursak başŸarırız diye düşŸünüyoruz. Biz politik bir topluluğŸuz. Tek bir sevdamız var. O da Türkiye sevdasıdır" dedi.

 
Kaynak: AA