Yeşilay’dan Okullara Uyuşturucu Komiteleri

Yeşilay Derneği Ordu Şubesi son zamanlarda artan bonzai ve uyuşturucu maddelerin önlenmesi için 'Okul Kulüpleri Komitesi' kurdu.

Yeşilay’dan Okullara Uyuşturucu Komiteleri

Ordu'da Prof. Dr. Ali Ayyıldız önderliğinde kurulan Yeşilay Derneği Ordu Şubesi son zamanlarda kullanımı artan bonzai ve uyuşturucu maddelerin kullanılmasının önüne geçilmesi için Mahmut Akyol başkanlığında Okul Kulüpleri Komitesi kurdu. Toplantıda uyuşturucu maddelerinin kullanılmasının önlenmesi için okullarda kulüpler kurularak öğrencileri bu maddelere karşı korumanın yöntemleri konuşuldu. Düzenlenen toplantıda çeşitli meslek kuruluşlarından üyeler çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Komite üyesi Öğretmen Ümit Kökçüoğlu, okullarda kullanmayı planladıkları ve ilerleyen günlerde değişiklik olabilecek sloganı 'Özgür olmak ister misiniz? O halde yeşil insan olun' sloganı olarak belirmeyi düşündüklerini kaydetti.

Oluşturulan 'Okul Kulüpleri Komitesi' toplantısında görüşülen konularla ilgili yapılması gerekenler masaya yatırıldı. Yapılması planlanan konularla birlikte, Yeşilay ile ilgili aktivetelerin düzenlenmesi, okul aile birliği üyelerine bilgi verilmesi, Yeşilay ile ilgili günlerde özel kıyafetlerle aktivasyonlar düzenlenmesi, okullar arası Yeşilay bilgi ve resim yarışmaların yapılması istenildi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Komite Başkanı Mahmut Akyol, son zamanlarda kullanımı artan bonzai ve uyuşturucu maddelerinin el birliği ile önüne geçmek istediklerini söyledi.

Ekip olarak konu üzerinde çok duyarlı olduklarını vurgulayan Akyol, okullarda aktif çalışma gerçekleştirerek bu durumun önüne geçeceklerini belirtti.

Kaynak: İHA