Koü Tıp Fakültesi'nde Yaz Stajı Başladı

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, yaz stajı eğitim programına 145 öğrencinin katıldığını söyledi.

Prof. Dr. Hatun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tıp eğitimi programlarının hedefine ulaşması için teorik bilginin, beceri ve tutumla tamamlanmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Klinik öncesi dönem öğrencilerine, ilgi duydukları alanda gözlem ve uygulama yapma olanağı sağlanması amacıyla yaz stajı eğitim programı başlattıklarını vurgulayan Prof. Dr. Hatun, şöyle konuştu:
"Bu yıl yaz stajı programına katılan 145 öğrencimiz, 1 Temmuz'dan itibaren kliniklerde çalışmaya başlamaktadır. Program, öğrencilerimizin erken dönemlerinden itibaren iyi hekimliği amaçlamaları, edindikleri temel tıp bilgilerinin dahili, temel, cerrahi bilimlerle güçlü bağını kavramaları, ilgi duydukları bilim alanının iklimini gözlemlemeleri ve çalışanları ile yakınlaşmaları, hasta, hekim, hasta yakını iletişimini gözlemeleri, kazanmaları gereken mesleki yeterlilikleri yaşayarak, algılayarak öğrenmeleri konusunda sınavdan geçmenin ötesinde motivasyon kazanmaları için önemli bir fırsat yaratmaktadır."
Kaynak: AA