Yahudi Yerleşimcilerin Cesetlerinin Bulunması

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin yönetimine, geçen hafta öldürülen 3 Yahudi yerleşimcinin katillerinin bulunması için elinden geleni yapma çağrısında bulundu.

Netanyahu, kaçırıldıktan sonra cesetleri bulunan 3 Yahudi yerleşimcinin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette, olayın faillerinin Filistin'e ait topraklarda olduğunu iddia eden Netanyahu, Filistin yönetimini katillerin bulunması için çaba harcamaya çağırdı.
Netanyahu, şunları kaydetti:
"Sevgili ailelere, onların yanında olmaya devam edeceğime söz verdim. Gilad, Naftali, ve Eyal'i kimlerin kaçırdığını ve öldürdüklerini biliyoruz. Onları yakalayacağız. Çok iyi biliyoruz ki katiller ve kaçıranlar Filistin yönetimi tarafından kontrol edilen sınırlardan geldiler, Filistin yönetimi tarafından kontrol edilen topraklara kaçtılar. Bu nedenle Filistin yönetimi onları bulmak zorundadır. Filistin yönetimi onları bulmak için elinden geleni yapmak zorundadır. Tıpkı bizim güvenlik güçlerimizin Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr cinayetinde şüphelileri birkaç gün içinde bulduğu gibi."
Netanyahu, önceki gün toprağa verilen Filistinli genç Ebu Hudayr'ın ailesine de başsağlığı diledi.
Binyamin Netanyahu, şunları kaydetti:
"Ebu Hudayr ailesine taziyelerimi gönderiyorum. Ben, bu korkunç suçun faillerinin güçlü bir şekilde kınanması gerektiğini söyledim. Bu korkunç suçun faillerinin yasanın tüm ağırlığıyla yüzleşeceklerini söyledim. Toplumumuzda, İsrail toplumunda bu tür katillere yer yoktur. Bu, biz ve komşularımız arasındaki farktır. Onlar katilleri kahraman olarak görürler. İsimlerini meydanlara verirler. Biz yapmayız. Onları kınar, yargılar ve hapse koyarız."
"Biz ,bu katilleri yargılarken, Filistin yönetimi İsrail'i yok etmek için sürekli tahriklerine devam ediyor" iddiasında bulunan Netanyahu, bunun Filistin yönetimi tarafından izlenen resmi bir politika olduğunu ileri sürdü.
Yaşanan olayları "asimetrik bir çatışma" olarak niteleyen Netanyahu, "Biz, onların yok olmasını istemiyoruz. Onlarsa toplumlarının büyük bir kısmına bizi yok etmenin yollarını aramayı öğretiyorlar. Bu, sona ermeli. Çok fazla acı var." diye konuştu.

Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi, 18 gün sonra ölü bulunmuştu. İsrail ordusunun tüm araştırmalarına rağmen olayın failleri henüz bulunamadı.
Kaynak: AA