Türk'ün Cenazesi İsparta'da Toprağa Verildi

Arkadaşıyla birlikte motosikletle Güneydoğu turuna çıkan ancak Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde başından kurşunlanarak öldürülen Abdullah Türk, memleketi Isparta'nın Sütçüler ilçesi Boğazköy köyünde toprağa verildi.

Türk'ün Cenazesi İsparta'da Toprağa Verildi

Çıktıkları Güneydoğu turunda motosiklet tutkunu 51 yaşındaki emekli Abdullah Türk ile uluslararası bir akaryakıt şirketinde çalışan 33 yaşındaki Engin Öksüz, Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde başından kurşunlanarak öldürülmüş şekilde bulunmuştu. Bir çocuk babası Abdullah Türk, memleketi Isparta'nın Sütçüler İlçesi Boğazköy köyünde Cuma namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.



İLK KEZ O DA TÜRKİYE'DE OLUYOR
Türk'ün cenazesine yakınları ve köy halkının yanı sıra Denizli, Antalya, Afyonkarahisar ve Isparta'dan motosiklet tutkunları katıldı.

Yaşanan olaya tepkili olan motosiklet tutkunu Antalya Right Talia Motosiklet Kulubü üyesi Gökhan Meryan, böyle bir olaya ilk kez şahit olduklarını belirterek "Biz motosikletseverler yurt dışı yurt içi uzun mesafeli seyahatlere çıkan grupları bire bir internet üzerinden takip ediyoruz. Şu an dünyada çok uzaklarda olan arkadaşlarımız var. Bu camiada ilk kez böyle bir olay oluyor ve o da Türkiye’de oluyor. Motosiklet riskli bir araç bunu kabul ediyoruz. Yaralanmalar ölümlü kazalar oluyor, arkadaşlarımızı kaybediyoruz fakat böyle bir şeyin başımıza geleceğini hiç düşünemezdik" dedi

YAŞANAN OLAYI KINIYORUZ
Isparta Motosiklet Kulubü Başkanı Mustafa Yavuz Öz de vefat eden arkadaşlarına Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diledi. Hiç istemedikleri bir olay yaşadıklarını anlatan Öz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Motosikletçiler olarak çevre illerden gelen arkadaşlarımız da var burada. Biz birbirimizi biz olarak, tek olarak görürüz. Hiç bugüne kadar muhabbetimiz olmadığı halde bu merasime katılmayı görev bildik. Bu tür olayların yaşanmaması için ilgililerin gerekli tedbirleri almasını umut ediyoruz. Yaşanan bu elim olayı kınıyoruz. İnşallah failleri bulunur ve olay çözülür."

EN SON ADANA'DA GÖRÜŞTÜM
Geçen hafta cuma günü Türk ve Öksüz'ün Isparta'da oldukları, Antalya İçel güzergahından da Şanılurfa'ya doğru yol aldıkları öğrenildi. Abdullah Türk'ün kardeşi Ahmet Türk, kardeşiyle en son Adana'da iken görüştüğünü belirterek şunları söyledi: "Sonra bir daha haber alınamayınca emniyete gidip kayıp ihbarı verdim. Diğer öldürülen kişinin ailesinin de haber alamadığını duydum. Halfeti İlçe Emniyet Müdürlüğüyle bağlantıya geçilmesini istedik sonra bu sonucu duyduk. Olayda gasp ibaresi yok ama ateşli silahla öldürme olduğu kesinleşti."
Türk'ün cesedinin bulunduğu tabut ambulanstan çıkarılmadan cenaze namazı kılındı. Daha sonra cenaze, köy mezarlığında yakınlarının gözyaşları arasında defnedildi.
Kaynak: İHA