Selimiye Camii'nden Kaldırılan Gülsuyu Koku Makineleri Tekrar Talep Edilecek

Edirne Belediyesi’nin 2012 yılı Ağustos ayında Selimiye Camii’ne aldığı 5 adet gül suyu koku makinelerinin kaldırılmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Selimiye Camii'nden Kaldırılan Gülsuyu Koku Makineleri Tekrar Talep Edilecek
Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, koku makinelerini tekrar talep edeceklerini kaydetti.

Havaların ısınmasıyla birlikte Selimiye Camii’nin her gün ağırladığı binlerce ziyaretçinin ardından oluşan kötü kokuyu engellemek için koyulan gül suyu kokularının kaldırılması tepkiye neden oldu. 2014 yılının başında Edirne Valiliğinin talimatıyla kaldırılan ve belediyeye teslim edilen koku makinelerinin yeniden talep edilmesi kararı alındı.

Özel hava filtreli gül suyu esans makinesinin tekrar yerine konulmasını isteyen vatandaşlara kulak veren Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, koku makinelerini tekrar belediyeden talep edeceklerini belirtti.

Aynı zamanda Selimiye Camii’ne gelen bayan ziyaretçiler için tek kullanımlık eşarp sistemine geçtiklerini ifade eden Üzüm, "Bayanların cami ziyaretlerinde başını örtmesinde kullandıkları eşarpları tek bir kişi kullandıktan sonra başkası kullanmıyor. Diğer bir uygulamamız ise yine bayanlara yönelik olarak bez patikler vereceğiz, onlarla camiyi gezecekler. Vatandaşların talepleri üzerine de tekrar hava filtreli gül suyu esans makinesi ile ilgili belediye ile görüşeceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan ise "Biz de Edirne Belediyesi olarak kalan 49 caminin halılarının tümünü temizlettik. Yurttaşlarımız hem rahat, hem sıhhi sağlıklı ortamda namazlarını kılsınlar diye. Vali beyle görüşüp bu konuyu da tekrar değerlendireceğim" ifadelerini kullandı

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar da "O şikayetler bize de geliyor. Geçtiğimiz yıllarda koku makineleri konduğunda biz de camiye gittiğimizde çok güzel kokunun yayıldığına tanık olmuştuk. Gül suyu kokusu yayan makineler yerleştirilmişti ama bildiğim kadarıyla kaldırıldı. Edirne'ye gelen ziyaretçilerimizden Selimiye Camii'nde ayak kokusu olduğu yönündeki şikayetler de arttı. Doğal olarak binlerce kişinin ziyaret ettiği camiden bahsediyoruz. En gözde camimiz ve çok ziyaretçisi var. Ayakkabılar içeride, insanlar çoraplarıyla dolaşıyor. Mutlaka koku salıyordur. Geçen yıl gelenler de o farkı hissediyorlar. Geçen yıl çok güzel gül kokusu vardı. Bu yıl o güzel kokunun olmadığı söyleniyor. İnşallah bunu ilgililer yetkililer fark etmişlerdir ve gerekli önlem alınacaktır diyoruz" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA