İzmir'deki Özel İdaresi Mallarının Kullanımı

İzmir'de İl Özel İdaresi'ne ait malların Hazine'ye devrine karşı çıkan oda, borsa ve meslek örgütlerinden temsilciler, konuyla ilgili görüşmek üzere Vali Mustafa Toprak'tan randevu isteyecek.

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu üyesi önde gelen 12 sivil toplum örgütünden başkan ve temsilciler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ile toplantı düzenledi.

Toplantıda İl Özel İdaresi mallarının İzmir'in olduğu konusunda görüş birliğine varıldı, ortak hareket kararı alındı. İlk adım olarak grup içinden belirlenen 12 temsilcinin öncelikle İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir milletvekilleri ile görüşmesi kararlaştırıldı.
Toplantı sonrasında bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Özel İdare mallarının hangi kurumlara verildiğiyle ilgili listeyi Valilik'ten istediklerini, henüz ellerine ulaşmadığını, son olarak Bilgi Edinme Yasası aracılığıyla talep edeceklerini ifade etti.

Kocaoğlu, şunları söyledi:
"Bilgi geldiği zaman yasal yola başvuracağız. Yürütmenin durdurulmasını, tapuda tescil yapıldıysa askıya alınmasını istemek gibi bütün hukuki yolları deneyeceğiz. Toplantıda İzmir'in haklarını sonuna kadar korumak için mutabık kaldık. Vali Bey ve siyasilerle diyolog kurulması konusunda bir heyet oluşturuldu. Bu heyet çalışmalarını sürdürecek. İzmir'de A'dan Z'ye herkes, hatta açıktan söylemese bile siyasiler bile İzmir'in malının İzmir'de kalmasını istiyor. İzmir'de kesintisiz 10 senedir belediye başkanlığı koltuğunda oturan ender kişilerden biriyim. Bizim bu malları koruyacağımızı, gelecek kuşaklara teslim edeceğimizi, göz bebeğimiz gibi bakacağımızı hem tüm hemşehrilerimiz hem de dünya alem biliyor. Bu mallar belediyede kalırsa, belediye meclisinin bu mallara sahip çıkacağını, bizden sonra da belediye meclisinin koruması altında olacağının altını çizeceğiz."

Kaynak: AA