Başkan Badem'in 5 Haziran Çevre Günü Mesajı

5 Haziran Dünya Çevre Günü ile ilgili açıklama yapan Ödemiş Belediye Başkanı A.

Başkan Badem'in 5 Haziran Çevre Günü Mesajı
Mahmut Badem; “Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için doğanın kirlenmesini önlemek, yeşil alanları koruyarak çoğaltmamız gerekir'' dedi.


1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla, 5 Haziran gününün Dünya Çevre Günü olarak kabul edilerek 42 yıldır kutlandığını hatırlatan Başkan Badem, mesajında şu görüşlere yer verdi:
''Bilinçsizce çevreye attığımız plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kalabildiğini söylersek, karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını biraz daha iyi anlayabiliriz. Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları, çevre sorunlarının artmasına sebep olmuştur. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Çevrenin kirlenmesini önlemek için Ödemiş Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri mutlaka yerine getireceğiz. Çevreye duyarlı, çevre dostu bir yönetim anlayışıyla kentimizin doğal kaynaklarını korumaya çalışacağız. Çevrenin korunması artık bütün insanlığın paydaşı olduğu bir sorun haline geldi. Bu sorunun çözülmesinde insanların somut ve sürdürülebilir kararlar alarak uygulaması gerekmektedir. Herkes sağlıklı, dengeli bir doğal çevrede yaşamak hakkına sahiptir. Tüm insanlığa yaşanabilir ve temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı uzun bir ömür dilerim.”
Kaynak: İHA