Kilis Belediyesi’ne Letonya’dan ‘iyi Niyet Mekrubu’

Kilis Belediyesi ile Letonya’nın Marupe Belediyesi arasında karşılıklı eğitim, ekonomi, sosyal ve kültürel alanlarda işbirliği yapılması konusunda ‘iyi niyet mektubu’ imzalandı.

Kilis Belediyesi’ne Letonya’dan ‘iyi Niyet Mekrubu’

İyi Niyet Mektubu, Letonya’nın Riga kentinin Marupe Belediyesi Başkanı Martin Bojars ile Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara arasında imzalandı. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, “İki şehir arasında karşılıklı ekonomik sosyal, kültürel işbirliği anlaşması yapıldı. Karşılıklı ilişkilerde eşitlik prensipleri altında, tarafların bilgi değişimini ve paylaşımını sağlayacaklar ve iki şehrin gelişmesi için en iyi deneyimlerini paylaşacaklar. Taraflar karşılıklı ekonomi, çevre, bilim, kültür, sağlık, spor, eğitim konularda çalışacaklar” dedi.

İmzalan iyi niyet mektubu kapsamında her şehrin mahalli ekonomisinin gelişimini desteklemek için iki şehir girişimcileri arasında şehirlerin üretim yeteneklerinin sergileneceği ve ekonomik faaliyetlerin geliştirileceği fuarlar, ziyaretler düzenlenecek, böylece firmalar yabancı pazarlara girebilecek ve Kilis’te ekonomik canlanma faaliyetlerinde başarıya ulaşmak için yeni bir adım daha atılmış olacak.

İki şehir arasındaki dostluğu ilerletmek adına, taraflar ziyaretler gerçekleştirecekler, akademik alanda, sivil toplum önderleri ile ekonomi, sanat ayrıca eğitim kurumları arasında bilimsel işbirlikleri geliştirecekler, beklenen sonuçlara ulaşılması için gayret sarf edecekler.

Taraflar iki şehir arasında dinlence, keşif, tarihi ve dini mekânlar, gastronomi, ekolojik turizm vb. çok çeşitli turistik faaliyetlerin ve kültürel mirasın korunması ve tanıtımı alanındaki etkinliklerin geliştirilmesine destek verecek.

Taraflar, değişim ve işbirliğini ilerletmek adına işbirlikçi projeleri yapmak için girişimlerde bulunacak, böylece iki şehir arasındaki işbirliği ilişkisi anlaşmanın yerine getirilmesinden sonra daha ileri düzeyde devam edecek.
Kaynak: İHA