Chp Grupbaşkanvekili İnce’den Çatı Aday Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, çatı adayı belirlenirken sürecin içerisinde bulunmadığını belirterek, partisinin cumhurbaşkanı adayını televizyondan öğrendiğini söyledi.

Chp Grupbaşkanvekili İnce’den Çatı Aday Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Çorum’da partisinin Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı.

Yemekten önce gazetecilerle bir araya gelen İnce, gazetecilerin soruları üzerine çatı adayı ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin görüşlerini açıkladı.

1979 yılında 15 yaşında iken samanlığın duvarına “Cumhuriyet Halk Partisi” yazdığını belirten İnce, şimdi 50 yaşında olduğunu, CHP’nin milletvekili ve grup başkanvekili olduğunu hatırlattı. Partisini zora sokacak, sıkıntıya sokacak eylemin, açıklamanın içerisinde olmayacağını ifade eden İnce, “Çatı adayının belirlenmesi sürecinde benim görüşüm alınmadı. Ben bu süreçte yokum. Televizyonlardan öğrendim. Bu konuda sitemim var mı? Var. Ben bu sitemimi genel başkanıma ilettim. Lafımın da arkasındayım. Adayın belirlenme sürecinde bir katkım yok. Ama olmuş bitmiş. Partimizin genel başkanı ve bir başka partinin genel başkanıyla oturmuş konuşmuş, bir aday açıklamış. Bu saatten sonra bana düşten görev çalışmanın yerine getirilmesidir. Bu saatten sonra yapılacak iş budur. Gerisi geçmişte kalmıştır. Ben geçmişle ilgilenmem. Recep Tayyip Erdoğan’ı sandığa gömmek için elimden ne geliyorsa onu yapacağım. Tekrar söylüyorum bu kadar” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili de açıklamada bulunan İnce, “Önümüzdeki seçim 10 Ağustos’ta olacak seçim birinin seçilmesi seçimi değil, birinin seçilmemesi seçimidir. Yani 10 Ağustos’ta Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeye Cumhurbaşkanı olmayacak, başkan olacak. Diktatör olacak. Parlamenter sistem sona erecek. Yargı bitecek. Üniversite çökecek. Sivil toplum diz çökecek. Böyle bir ortamda ben süreçte olmasam da artık aday olmuş birisiyle ilgili yorum yapmak istemiyorum. Ben onu genel başkanımıza yalnız olduğumuzda sitemlerimizi dile getirdim. Şimdiden itibaren çalışırım. Partimizin, adayımızın başarılı olması için elimden geleni yaparım. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

GAZETECİYE FIRÇA
Program öncesi bir gazetecinin “Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa neticesinde halkın cumhurbaşkanı olacak. Sandıktan çıkarak öyle bir şey gerçekleştiğinde genel başkanınıza tutumunuz ne olacak?” sorusu üzerine sinirlenen İnce, “Senin sorundan da anlaşılıyor ki sorunu sorarken daha diyorsun ki CHP’nin içini karıştıracak soruyu nasıl kurgularım diye. Daha çok net eminim ki tam yandaş medyaya haber olacak bir soruyu bana sordun” dedi

Soruyu soran basın mensubuna kaç yıllık gazeteci olduğunu soran İnce, “10 yıldır gazeteciyim” cevabı üzerine, “Ben 30 yıllık siyasetçiyim. Yalova’da devletin gücünü yendik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni yendik. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni yendik. Sırayla bütün bakanları yendik. Başbakanı yendik. Türk milleti bu seçimde de Recep Tayyip Erdoğan’ı yenecektir” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile aralarında geçen görüşmeye ilişkin soruları yanıtsız bırakan İnce, “Aile içi sırlar halka açık alanlarda söylenmez. Çikolata imalatıyla parti içi konular gizli ortamlarda yapılır” dedi.

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun AK Parti’den randevu talep ettiği ve iptal edildiği yönündeki duyumların sorulması üzerine İnce, “Bu tür polemikler içerisine girmem. Benim için CHP önemli, Türkiye önemli. Partimi ve ülkemi zora sokacak bir açıklama içerisinde olmam. Bu diktatörden kurtulmamız lazım” diye konuştu

Kaynak: İHA