Elektrik Akımına Kapılarak Yaralanan İşçilerin Sağlık Durumları İyiye Gidiyor

Afyonkarahisar’da önceki gün meydana gelen kazada, elektrik akımına kapılarak yaralanan ve tedavi altına alınan 3 işçinin sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtildi.


Sandıklı ilçesinden yol ölçümü yapan işçiler, ölçümde kullandıkları demirin yüksek gerilim hatlarına değdirmeleri sonucu vücutlarında önemli derecede yanıklar oluşmuş ve ciddi anlamda yaralanmışlardı. Sevk edildikleri Afyonkarahisar’daki özel hastaneden bugün işçilerin sağlık durumları ile ilgili bir açıklama yapıldı. Hastanenin Yoğun Bakım Koordinatörü ve Dahiliye Uzmanı Dr. Tamer Salyam, işçilerin sağlık durumları ile ilgili şunları söyledi:
“İşçiler Sandıklı Devlet Hastanesinde ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra yoğun bakım ihtiyacı nedeni ile hastanemize gönderilmişler. Gelen işçilerden Kadir Aybatı’nın vücudunda ağır yanıkları vardı. Yüzde 30 kadar alanı kaplayan 2’nci derece ve yüzde 5 oranında da 3’ncü derece yanıkları vardı. Hastanın genel durumu iyi idi ancak, tedavilerinin daha özel yapılması için, gergin yanıklarının olması ve ileride de rehabilitasyonu için müdahale gerekmesi nedeniyle stabil edilip ağrısı kesilerek rahatlatıldıktan sonra Kocaeli Darıca'da yanık merkezi olan bir yere 112 Acil Servis ile sevki yapıldı. Diğer işçiler Yusuf Adatepe ve Kadir Aybatı’nın durumları şu an daha iyi, yanıklar daha hafif. Onlara doktorlarımız müdahaleleri yapıp rahatlattılar, hastaların durumları stabilleşti. Şu an iyiler ve yoğun bakımdan servise indirildiler. Yakın zamanda da taburcu olmalarını planlıyoruz. Diğer gönderdiğimiz hastanın ise, tedavi sürecinin uzayacağı gözüküyor. Bu olayla birlikte, iş güvenliğinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmış olup, önlemler ve tedbirler konusunda daha dikkatli olunması konusuna dikkat çekmek, bu tarz olayların hayati sonuçlar doğurmasından dolayı önem arz etmektedir.”
Kaynak: İHA