Diyanet-sen'den İlahiyat Fakültesi Talebi

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) İçel Şube Başkanı Ahmet Görgülü, İçel Üniversitesi bünyesinde İlahiyat Fakültesi açılması talebinde bulundu.


Görgülü, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, İçel'in 1 milyon 705 bin nüfusu olan ve bu nüfusun her yıl 40 bin artan büyük bir şehir olduğuna dikkat çekti. 3 Temmuz 1992 tarihinde kurulan İçel Üniversitesi'nin (MEÜ), 35 bine yakın öğrenci mevcudu ile tıptan mimarlığa, tarihten felsefeye, arkeolojiden matematiğe kadar yaklaşık 41 dalda 4 yıllık, 70'e yakın bölümle iki yıllık lisans ve önlisans dallarında eğitim verdiğini dile getiren Görgülü, ancak ilahiyat gibi hayatın her alanında ihtiyaç duyulan bir bilim dalının bulunmaması hem şehir insanı hem de üniversite için büyük bir eksiklik olduğunu savundu.

İlahiyat fakültelerinde, İslam dinini incelemek ve öğrenmek için eğitim ve araştırma yapıldığını ifade eden Görgülü, "Mezunların önemli bir kısmı imam hatip liselerinde meslek dersleri öğretmenliği yaptıkları gibi, diğer bir kısmı Diyanet İşleri Başkanlığımızın istihdam ettiği birimlere elaman ihtiyacını karşılamaktadır. İlahiyat programının amacı başta İslam dini olmak üzere, çeşitli dinleri bilimsel yöntemlerle inceleyerek, bilimsel tutumu benimsemiş ve geniş görüşlü aydın din adamı yetiştirmek için eğitim ve bu alanda araştırma yapmaktır" dedi.

Son yıllarda ülkemizde çok sayıda imam hatip okullarının açılması, ortaokul ve liselerde 'din kültürü ve ahlak bilgisi' derslerinin olması, ayrıca bu okullarda seçmeli temel dini bilgiler, 'Kuran-ı Kerim ve Hz. Muhammed’in hayatı gibi derslerin konulmasıyla birlikte bu derslere girecek öğretmen ihtiyacının arttığına dikkat çeken Görgülü, şöyle devam etti; "Yeteri kadar ilahiyat mezunu bulunmadığı için bir çok okulda bu derslere hiç ilgisi olmayan öğretmenler girmektedir. Şehrimizin manevi kalkınmasında çok önemli görevler icra edecek ilahiyat fakültesinin açılması halinde, şehrimize araştırma görevlisinden profesörüne varıncaya kadar yüzlerce akademisyen ve din alanında kariyer yapmış bilim insanı gelecektir. Bunların çalışmaları şehrimize manevi bir güzellik katacaktır. Bu vesileyle Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu'na, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz'a, Rektörümüz Suha Aydın'a, siyasi partilerimizin tüm temsilcilerine, sivil toplum örgütlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına çağrı yapıyoruz. Bu sorunun çözümü için her türlü gayret ve desteklerini bekliyoruz."
Kaynak: İHA