Bursa Sahilindeki Kamu Alanları Halkın Kullanımına Açılacak

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, devlet kurumlarının elinde bulunan sahilleri ve burada bulunan tesisleri, yapılacak bir protokolle belediyelere devredip halkın kullanımına sunacaklarını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesine ait Narlı Sosyal Tesisleri'nde, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya geldi. Karaloğlu, burada restoran ve bungalov tarzı konaklama tesislerini gezdikten sonra beraberindekilerle sahil yolunda yürüyerek Karacaali bölgesine geçti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait Karacaali Gençlik ve İzcilik Eğitim Kampı'nı da gezen Karaloğlu, yaptığı açıklamada, Bursa'nın, 145 kilometre sahili bulunan önemli bir sahil kenti olduğunu ancak bunlardan çok fazla istifade edilemediğini belirtti.

Son dönemde Büyükşehir Belediyesinin, Bursa'nın sahil kenti kimliğine yönelik çalışmaları olduğunu vurgulayan Karaloğlu, şunları kaydetti:
"Sahilde bazı alanlar maalesef kamunun elinde. Bu alanları halka açmamız gerekir. Bu alanları halka açmadan Bursa'yı bir sahil şeridi yapamayız. Kamunun elinde bulunan sahilleri ve burada bulunan tesisleri, yapılacak bir protokol ile belediyelere devredip halkın kullanımına sunacağız. Büyükşehir Belediyemizin Narlı'da daha önce Milli Emlak'tan satın alarak halka açmış olduğu tesisi gezdik. Gerçekten güzel bir alan olmuş. Şimdi ona çok yakın olan Karacaali'deki Gençlik ve Spor Bakanlığımıza tahsis olan bu alan, hemen yanında daha önce Anadolu Üniversitesine tahsis edilmiş ama şimdi Milli Emlak'ta olan, bitişiğindeki alanı beraberce Büyükşehir Belediyemiz ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızla ortak bir protokolle devredip yılın 12 ayında halka açmak, yaz aylarında 15 Haziran ile 15 Eylül arasında da özellikle gençlik ve izcilik kamplarında bu bölgeyi kullanmak; bütün hedefimiz bu. Bu noktada Büyükşehir Belediyemizin zaten bir gayreti bir çalışması var. İnşallah buraları Büyükşehir Belediyemizle Gemlik Belediyemizle halka açarak Bursa'nın gerçek anlamda bir sahil şehri olduğunu halkımıza hissettireceğiz. Bu nimetten Bursa halkı olarak istifade etmemiz lazım. Artık Bursa'nın sahillerinden turizm olarak istifade etmemiz lazım. Halen Bursa'da bir yat marinamızın olmaması bir eksiklik. Belediyemizin çalışmaları var. İstiyoruz ki artık Bursalı zenginler yatlarını İstanbul'da, Bodrum'da kışlatmasın, şehirlerinde kışlatsın ve bu körfez, yaz aylarında yelkenlilerle dolsun, cıvıl cıvıl olsun. İnşallah bu çalışmalar meyve verirse gerçekten Bursa bir sahil şehri olacak."
Hasanağa Gençlik ve İzcilik Eğitim Kampı ile Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait yazlık tesisleri de inceleyen Karaloğlu, "Gemlik Körfezi'ni konaklama ve spor tesisleri, plajları, marinaları ve yelkenlileriyle bir turizm kenti olarak görmek istiyoruz" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA