'Ülkelerin Şehirleri Spor İle Yarışıyor' Yarışması

Denizli, Dünya Herkes İçin Spor Federasyonu-TAFISA World Challenge Day'da (Ülkelerin Şehirleri Spor İle Yarışıyor) yapılacak şenliklerde Türkiye'yi temsil edecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu'nun gerçekleştirdiği, Türkiye'de ilk defa düzenlenen ve Denizli'nin yarışacağı "Ülkelerin Şehirleri Spor İle Yarışıyor" yarışması kortej yürüyüşü ile başladı.

Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasının ardından İstiklal Marşı'nı okuyan sporcular, valilik önünden Delikliçınar Meydanı'na kadar kortej eşliğinde yürüdü. Yürüyüşe vatandaşlar ilgi gösterdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaptığı açıklamada, dünyanın tüm ülkelerinde sadece tek bir şehrin bu yarışmaya katılabildiğini ve Denizli'nin Türkiye'yi temsil edecek olmasının gurur verici olduğunu belirtti.

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ile geçen yıllarda bahar şenlikleri düzenlediklerini, bu yıl ise birlikte "Ülkelerin Şehirleri Spor İle Yarışıyor" yarışmasına katılacaklarını ifade eden Zolan, dünya ülkelerinden sadece belirlenen şehirlerin katılımı ile gerçekleştirilecek etkinlikte, hemsball, badminton, halat çekme, tenis, futbol, sokak basketbolu, görme engelliler futbolu, oturarak voleybol, toplu pilates, tendam, bisiklet turu, atletizm, halk koşusu, capoeira gibi spor branşlarının yer aldığını kaydetti.

Yarışma kapsamında federasyon yetkilileri tarafından alınacak raporların TAFISA'ya gönderileceği, bu kapsamda katılım sayısı, yapılan gösteriler ve ortaya çıkan başarı baz alınarak ilk 3 içerisine giren ülkelere onur ve şeref belgesi verileceği kaydedildi.
Kaynak: AA