Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'dan müjdeli haber

Beyaz TV’de yayınlanan ‘Basın Kulisi’ programına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu seyircilere müjdeli bir haber verdi…

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'dan müjdeli haber
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ferda Yıldırım'ın sunuculuğunu yaptığı'Basın Kulisi' isimli televizyon programına konuk olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu seyircilerin ve konukların sorularını yanıtladı.

Bakan Müezzinoğlu ülkemizdeki sağlık sorunları ve geleneksel tedavi yöntemleri ile ilgili değerlendirmelere bulunduğu sırada seyircilere bir müjde verdi.

Bakan Müezzinoğlu programda şunları söyledi:

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Enstitüsü kuruyoruz. Bütünüyle bahsetmeyeceğim ama Haziran ayında çıkarmayı düşünüyoruz. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Enstitüsü'nü kurarak hangi bitkiyi, ürünleri hangi miktarıyla, hangi şekliyle, ne kadar faydalı, neyi nasıl kullanırsak destek alabiliriz? Bunlarla ilgili Türkiye'nin araştırma yapan, standart belirleyen ve bu standartlar çerçevesinde kamuoyunu bilgilendiren, destek olan tedbavi boyutunu penceremize kazandıracağız. Ama henüz daha meclise sunma aşamasında.

Sağlıkla ilgili her cümle ve her yetki bu yapıdan onayını aldığı zaman ancak uyar. Biz onlarla ilgili düzenlemeleri tamamlayıcı ve alternatif tıppın birçok boyutuyla onun hem sertifikasyonunu hem de bilimsel boyutunu enstitünün içinde sağlık bakanlığının araştırma veya üniversite hastanesinde…