12. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı

Sanko Holding'in tarım makinaları sektöründeki yatırımı BaşŸak Traktör'ün, Ar-Ge çalışŸmaları sonucu gelişŸtirilen yeni ürünleri Konya Tarım Fuarı'nda tanıtıldı.

Holdingden yapılan açıklamaya göre, 12. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı (Konya Tarım 2014), Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezi'nde açıldı.
Yirmi ülkeden 978 markanın 358 firma ve temsilcisinin katılımıyla, 66 bin metrekare kapalı, 20 bin metrekare açık alana sahip Anadolu'nun en büyük fuar merkezindeki açılışŸa, Sanko İşŸ ve Tarım Makinaları Gurup BaşŸkanı Sami KonukoğŸlu da katıldı.
Fuarın açılışŸını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Endonezya Tarım Bakanı Dr. Ir. Suswono Mma, BaşŸak Traktör standında sergilenen ve yeni gelişŸtirilen traktörlerden birisine binerek, Sami KonukoğŸlu'nun sunumunu dinledi.
BaşŸak traktör mühendislerince gelişŸtirilen ekonomik yakıt tüketimli ve verimli yeni ürünler, Konya Tarım Fuarı'nda ziyaretçilerin beğŸenisini sunuldu.
Yeni görünümü ve modelleri ile tarlalarda, bahçelerde başŸak açtırmak amacıyla Türk çiftçisinin hizmetine sunulan başŸak traktör, tarım sektöründeki mekanizasyon ihtiyacına yanıt vermeyi hedefliyor. Bu amaçla başŸak satışŸ ve satışŸ sonrası hizmetler, yeniden yapılandırıldı.
Ar-Ge ekibiyle gelişŸtirilen genişŸ iç hacimli yeni tip kabini ve operatör konforunu ön planda tutan tasarımı, gelişŸmişŸ havalandırma sistemi, modern gösterge paneli ve ergonomik kumanda kolları, operatöre kullanım kolaylığŸı sağŸlayan Plus serisi 47 beygir ile 90 beygir gücü aralığŸında 8 ana model ile çiftçileri kullanımına sunuldu.
Ayrıca yeni BE serisi traktörleri ile orta, büyük çiftçiyi hedefleyen başŸak, 72, 78 ve 88 beygir gücünde 3 ana model traktörü ile çiftçinin beklentilerine yanıt verebiliyor.
 
Kaynak: AA