Hamamözü'nde Ekmek Fırınları Denetlendi

Hamamözü Belediyesine bağlı zabıta ekipleri ilçede faaliyet gösteren ekmek fırınları denetledi.

Yapılan denetimlerde işletmelerin hijyen koşullarını, işletme ruhsatlarını, çalışanların portör sağlık muayene kartlarını kontrol eden ekipler, kullanılan gıda malzemelerinin son kullanma tarihlerini incelendi.
Toplum sağlığını ilgilendiren konularda hassas davranacaklarını ifade eden Hamamözü Belediye Başkanı Destebaş, "Halkımızın sağlıklı şartlarda üretilen yiyecekleri tüketmesi için ekiplerimiz denetimlere başladı.

Ekiplerimiz yaptıkları denetimlerde fırınların genel denetimlerini yaparak, genel temizliklerini, gramaj kontrollerini, personelin genel muayene kartlarını ya da hijyen eğitim sertifikalarını kontrol ediyor. Eksiklikleri bulunan işletmeler ilk etapta sözlü ve yazılı eksiklerini tamamlamaları için uyarıldı. Hamamözü Belediyesi olarak amacımız kimseye ceza yazmak değil, kalite standardımızı yükseltmektir. Zabıtamızın görev ve sorumluluk alanında bulunan tüm alanlarda denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecek" dedi.

Kent genelinde işletmeye açık fırınları denetleyen ekipler, eksiksiz fırın işletmecilerine teşekkür ederken, eksikleri bulunan fırınları ise yazılı ve sözlü olarak uyardı.
Kaynak: AA