Agua Parkta Sezon Öncesi Hijyenik Bakım

Kütahya’nın turistik ilçesi Simav Eynal Kaplıcalarındaki Türkiye’nin termal suyla ısınan ilk ve tek Agua Parkı, Belediye tarafından sezon öncesi bakıma alındı.



Geçen yıl yaklaşık 12 bin dolayında yerli ve yabancı turistin yararlandığı Agua parkta her türlü su sporları yapılabiliyor.

Agua Parkın bulunduğu Eynal Kaplıcalarının İşletme Müdürü Cemil Baybuk, yaz boyunca açık tutulacak Ağua Parkın sahillere gidemeyen vatandaşların yanı sıra kaplIca müşterileri için de ideal bir tatil alternatifi oluşturduğunu söyledi.

Baybuk, “Bakım çalışmalarının birkaç gün içerisinde tamamlanmasının ardından Ağua parkımızı önümüzdeki günlerde vatandaşların hizmetine açmayı planlıyoruz. Haftanın 4 günü bayanlara, 3 günü de erkeklere hizmet verecek olan Agua parkta vatandaşlarımıza 6 personelle hizmet sunmayı planlıyoruz” dedi.

Ağua Parktaki 22 derece sıcaklığındaki suyu jeotermal enerjiyle ısıtmak suretiyle termal serinliği eğlenceye dönüştürdükleri dile getiren Baybuk, “Agua parka ilginin giderek artması hem ilçe ekonomisine önemli katkılar sağlıyor hem de şifalı sularıyla ünlü Eynal Kaplıcalarımızın tanıtımında önemli bir yer tutuyor. Müşterilerimiz yeni sezonun ne zaman açılacağı yönünde bize her gün soruyorlar. Bizlerde müşterilerimiz gibi yeni sezonu merakla bekliyoruz. Birkaç güne sitecek olan hijyenik bakım çalışmalarının ardından havalarında ısınmasıyla birlikte 2014-sezonunu açacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin ilk ve tek jeotermalli agua su parkında çeşitli kaydıraklar, dinlenme yerleri, her türlü sıcak ve soğuk içeceklerle aparatif yiyeceklerin satışa sunuduğu bir de kafeterya bulunuyor.

İşletme Müdürü Cemil Baybuk, geçen yıl 96 gün açık tutulan Ağua Parkta yaklaşık 12 bin dolayında müşteriye temiz ve güvenli bir ortamda hizmet ettiklerini ve bu hususta ziyaretçilerden övğüler almalarının kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.

Bu yıl da aynı duygularla yeni sezonu açmayı düşündüklerine vurgu yapan Baybuk, “Bizi tercih ederek kaplıcamıza gelecek müşterilerimize şimdiden teşekkür ediyorum. Yeni sezonda 0-6 yaş gurubundan ücret almayacağız. Bunun yanında 7-14 yaş gurubundan 5 TL, 14 yaş ve üzeri vatandaşlardan günlük 10 TL ücret alacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA