Mudanya Kent Konseyi, Girit Usulü Dantellerle Kuşadası'nda Festivale Katıldı

Mudanya Kent Konseyince düzenlenen kursta üretilen Girit usulü danteller, Kuşadası Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneğince bu yıl 5'incisi düzenlenen "Giritliler Festivali"nde sergilendi.

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın desteğiyle Aydın'ın Kuşadası ilçesine giden kursiyerler, el emeği göz nuru dantellerini tanıttı.
Girit yemeklerinin de tanıtıldığı festivalde, Mudanya Girit dantelleri ve Girit ile ilgili kitap ve tişörtler satışa sunuldu.
Etkinlikte, Mudanya'ya Girit'ten gelen aile büyüklerinin fotoğrafları ile körüklü Girit çizme standı ve Türkiye'de ilk kez yayınlanan Türkçe-Giritçe konuşma kılavuzu da sergilendi.
Türkyılmaz, festivale ilişkin şunları kaydetti:
"Kuşadası Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneğinin bu yıl 5'incisini düzenlediği 'Giritliler Festivali'ne Mudanya olarak katıldığımız için gerçekten mutluyuz. Mudanya Belediyesi olarak desteğimizi veriyoruz. Tarihi niteliği olan eski resimlerin festivalde sergilenmesi, festivale ziyaretçi olarak katılan yaşlı insanlarımızı eski günlere götürdüğü içinde oldukça anlamlı. Emeği geçen herkese teşekkür ederken bu tür değerlerin yaşatılması gerektiğini de belirtmek isterim."
Kaynak: AA