Bilecik'te 'Akıl Oyunları' Yarışması Düzenlenecek

Bilecik’te, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilecik Eğitim Derneği tarafından ortaklaşa “Akıl Oyunları” yarışması düzenlenecek.

Bilecik'te 'Akıl Oyunları' Yarışması Düzenlenecek

26 Mayıs Pazartesi günü Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenecek yarışmaya, 16 okuldan 4-5-6 yaş ve ilkokul 1’inci sınıftan olmak üzere toplam 160 öğrencinin katılacağı belirtildi. Dereceye giren öğrencilere saat 16:00’da düzenlenecek törenle ödüllerinin verileceği bildirildi.

Yarışma hakkında açıklama yapan Dernek Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Türkiye’de bilgisayar kullanımının artık oluk öncesi dönemden itibaren başladığına dikkat çekti. Tekelioğlu, “Hızla gelişen ve hayatın her alanında karşımıza çıkan teknoloji, çocukların bile en iyi arkadaşı haline geldi. Buna rağmen bilinçli aileler çocuklarını bilgisayar oyunlarının zararlarından korumak istiyorlar. Son iki yıldır ise bilgisayar oyunlarına karşı akıl oyunları gittikçe önem kazanmaya başladı.

Aileler özellikle bilgisayar oyunlarındaki şiddet ve olumsuz davranışlardan çocuklarını uzak tutmak istiyorlar. Bilgisayar oyunları çocukların gelişimini olumsuz yönde etkiliyor. Bu bağlamda Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilecik Eğitim Derneği olarak ilimizde akıl oyunlarına yönelik bir faaliyet planladık ve tüm halkımızı bu yarışmaya bekliyoruz“ dedi.

Kaynak: İHA