Rasmussen, Bosna Hersek’in Başkenti Saraybosna’yı Ziyaret Etti

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Balkanlar’ı vuran sel felaketinin ardından Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’yı ziyaret etti.


NATO Genel Sekreteri Rasmussen burada, Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç ile bir araya geldi. Düzenlenen ortak basın toplantısında sel felaketinde hayatını kaybedenler için taziyelerini sunan Rasmussen, “Düşüncelerim, felaketten etkilenen aileler ve toplumlarla” diye konuştu.

Rasmussen yardım talebinde bulunulduğu takdirde ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazırlıklı olduklarını ifade etti.

NATO Afetle Müdahale Koordinasyon Merkezi’nin Bosna Hersek’ten halihazırda yardım talepleri aldığını belirten Rasmussen, NATO müttefik ve ortaklarının bu çağrılara, helikopterler, acil durum müdahale ekipleri, tekneler, içme suyu, yemek, barınak ve para göndererek cevap vermekte olduğunu vurguladı. Rasmussen, NATO’nun ayrıca, daha fazla ne şekilde yardım edebileceğini anlamak amacıyla AB ile yakın temas içerisinde bulunduğunu da sözlerine ekledi.

NATO’nun Batı Balkanlar’ın geleceğine olan bağlılığını sürdürdüğünü dile getiren NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, “Sizin güvenliğiniz, sizin istikrarınız ve sizin geleceğiniz bizim için değerli” ifadelerinde bulundu. Ülkenin siyasi parti liderlerine de seslenen Rasmussen, “Sizden Euro-Atlantik arzunuzun ilerlemesi için gereken birlik, liderlik ve siyasi cesareti göstermenizi bekliyoruz. Meydana gelen korkunç doğal felaketin üstesinden gelirken de bu niteliklere ihtiyacınız olacak. NATO’nun da desteğinden şüpheniz olmasın” dedi.

Kaynak: İHA