Meslek Lisesi Öğrencileri Almanya'da Staj Yapacak

Ankara Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin 35 öğrencisi, otelcilik sektöründe kat hizmetleri ve çamaşırhanelerdeki yenilikleri öğrenmek ve becerilerini geliştirmek için mesleki eğitim stajlarını Almanya'ya yapacak.

Okul Müdürü Ali Altuntaş, okulda, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleştirilen veda buluşmasında AB projeleri kapsamında gerçekleştirilecek stajın, öğrencilerin gelişimi ve Türk turizmi ve Türkiye'nin tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Projenin Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğretim programları, Leonardo Da Vinci projeleri arasında okullara verilen ikinci büyük proje olduğunu belirten Altuntaş, öğrencilerin istihdamını ve becerilerini artırmayı, Avrupa ekonomisinin rekabet edebilmesine katkıda bulunmayı, mesleki eğitim alanında güçlendirilmiş Avrupa işbirliğini desteklemeyi ve kalite güvencesini amaçladıklarını kaydetti.

Altuntaş, Magdeburg şehri çevresindeki oteller birliği DEHAGO öncülüğündeki otellerde staj yapan öğrencilerin çamaşırhanelerde radyo frekanslı takip sistemini inceleyeceklerini bildirdi.
Stajın öğrencilerin Almanya'nın kültürel yapısını ve dilini de öğrenmelerine fırsat vermesi dolayısıyla Altuntaş, mezuniyet sonrası Avrupa deneyimi referanslarıyla daha kolay istihdam olanaklarına kavuşacaklarını anlattı.
Öğrencilerden Yağmur Savaşkan da staj için özellikle yabancı dile odaklandığını farklı bir kültürü tanımanın da meslek hayatında avantaj sağlayacağını dile getirdi.
Kaynak: AA