Aile Hekimlerinin Acil Servis Nöbetlerine Gelmediği İddiası

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Sorumlusu İrfan Aydın, aile hekimlerinin acil servis nöbetlerine gelmediği iddiasına ilişkin, "Gece polikliniklerinin kalkması, aile hekimlerinin de nöbetlerine gelmemesi acil servislerin yoğunluğunu artırmıştır" dedi.

Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, aile hekimlerinin acil servislerdeki nöbetlerine gelmediklerini, bu nedenle bütün kent genelindeki bütün hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşandığını söyledi.

Eskiden gündüz çalışan vatandaşların gece polikliniklerinden faydalanabildiğini şimdi bu hizmetin verilemediğini dile getiren Aydın, şunları kaydetti:
"Yeni yasayla gece polikliniklerinin kapatılması acil servislerdeki yoğunluğu artırmıştır. Şimdi gece polikliniklerinin kalkması ve aile hekimlerinin de nöbetlerine gelmemesi acil servislerin yoğunluğunu artırmıştır. Sağlık Bakanlığı'nın acilen bu soruna bir çözüm yolu bulması lazım."
Aydın, yasa gereği 1 Mayıs'tan itibaren aile hekimlerine acil servislerde nöbet görevi yazıldığını ancak hekimlerin bu tarihten itibaren nöbetlerine gelmediğini ifade ederek, gelmeyen hekimlerle ilgili de tutanak tuttuklarını belirtti.

Acil servislere olan yığılmalardan dolayı iş yükünün arttığını ileri süren Aydın, "İş yükünden dolayı vatandaşlar ile hekim arkadaşlarımız arasında tartışmalar kaçınılmaz hale geldi. Özellikle dün akşam da acil servisimizde böyle bir olay yaşandı. Doktorlarımıza karşı bir saldırıda bulunuldu" diye konuştu.

Bir yakınını acil servise getiren Mahmut Göksu ise doktorların görevlerine gelmemesine bir çözüm bulunması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA