İstanbul Büyükşehir Belediyesi yerel seçim sonuçları

İstanbul'da sandıkların yüzde 97'i açıldı. İşte İstanbul'da son durum...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yerel seçim sonuçları
Sandıkların kapanmasının ardından saatler geçti. Türkiye genelinde açılan sandık oranı yüzde 92,0.

İstanbul'da açılan sandık oranı % 97.

Bu orana göre, Ak Parti adayı Kadir Topbaş yüzde 47.9 ile önde gidiyor. CHP'nin adayı Mustafa Sarıgül ise, yüzde 40,2 oy almış görünüyor. HDP'nin adayı Sırrı Süreyya Önder % 4,6 ve MHP'nin adayı Rasim Acar'ın aldığı oy oranı ise: % 4,1

2014 Yerel Seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde AK Parti adayı Kadir Topbaş, %47.9 oy oranı ile önde gözüküyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yerel seçim sonuçları

Diğer iller için seçim notları:

İZMİR'DE CHP ARAYI AÇIYOR

İzmir'de açılan sandık oranı % 49.7.

CHP'nin adayı Aziz Kocaoğlu, % 51.4 ile yarışı önde götürüyor. AK Parti adayı Binali Yıldırım ise % 35,2. MHP'nin adayı Murat Taşer ise % 8.0 oy almış görünüyor.

ADANA'DA BURUN BURUNA

Sandıkların %30'unun açıldığı Adana'da, yarış AK Parti ile MHP arasında sürüyor. MHP'nin adayı Hüseyin Sözlü % 34,9 ile önde. Onu % 34,7 ile AK Parti'li Abdullah Torun izliyor. CHP'li Yıldıray Arıkan ise % 25,0 ile üçüncü sırada.

ANTALYA'DA CHP ÖNE GEÇTİ

Antalya'da açılan sandık sayısı yüzde 44.

AK Parti'nin adayı Menderes Türel oyların yüzde 35,3'ünü alırken, CHP'li Mustafa Akaydın'ın oy oranı yüzde 36.4'e yükseldi. Onu yüzde 24.1 ile MHP adayı Kemal Çelik izliyor.

DİYARBAKIR'DA BDP ÖNDE

Diyarbakır'da sandırların yüzde 60'ı açıldı.

BDP adayı Gülten Kışanak oyların yüzde 57,1'ini alırken, AK Parti adayı Galip Ensarioğlu'nun oy orarı yüzde 34.6'da seyrediyor.

HATAY'DA CHP HAMLE YAPTI

Hatay'da sandıkların yüzde 65'i sayıldı.

Buna göre AK Parti adayı Sadullah Ergin'in oy oranı yüzde 38.9, CHP adayı Lütfü Savaş'ın oy oranı ise yüzde 41.4'e yükseldi. MHP'nin oy oranı ise yüzde 16,7 seviyesinde seyrediyor.

ESKİŞEHİR'DE CHP ÖNDE GİDİYOR

Eskişehir'de sandıkların yüzde 56'sı açıldı.

Eskişehir'de CHP adayı Yılmaz Büyükerşen'in oy oranı yüzde 44.9, AK Parti adayı Harun Karacan'ın oy oranı ise yüzde 41.8 seviyesinde seyrediyor.

ERZURUM'DA AK PARTİ FARKLI ÖNDE

Büyükşehir belediyesine sahip olan Erzurum'da sandıkların yüzde 56'sı açıldı.

AK Parti adayı Mehmet Sekmen'in oy oranı yüzde 59.3 seviyesinde seyrederken, MHP adayı Kamil Aydın'ın oy oranı yüzde 32.8 civarında bulunuyor.

MERSİN'DE BİR MHP, BİR CHP

Mersin'de sandıkların yüzde 41'i açıldı.

Mersin'de MHP adayı Burhanettin Kocamaz'ın oy oranı şu anda yüzde 33.3 seviyesinde seyrederken, CHP adayı yüzde Macit Özcan oy oranı da yüzde 31.6 civarında bulunuyor.