Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Elvan, Osmaniye'de Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 2002 yılında bu halk için yola çıktıklarını, halkın efendisi değil hizmetkarı olduklarını belirterek, "AK Parti iktidarında borç alan değil borç veren ülke durumuna geldik" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Osmaniye'nin Kadirli ilçesine gelen Elvan, burada partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, halkın sorununu her zaman kendi sorunları olarak gördüklerini ifade ederek, "Siz, bizlere büyük bir emanet teslim ettiniz. Allah'a çok şükür 12 yıldır bu emanetinizi yere düşürmedik. Alnımız ak, başımız dik bir şekilde emanetinizi götürüyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de milli iradeyi, yani sizin emanetinizi daha da ilerilere taşıyacağız" dedi.

Elvan, 1960'lı yıllarda Adnan Menderes'in Türkiye'ye adeta şantiyeye çevirdiğini, birilerinin Menderes'in çalışmalardan rahatsız olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:
"O dönemde Menderes, yalancılıkla, yolsuzlukla ve hırsızlıkla suçlanarak idam edildi. 1960, 70 ve 80'li yıllarda darbe ile milli egemenlik ayaklar altına alındı. 2002 yılından beri Başbakanımızın kararlılığı, dirayeti ve dik duruşu ile bu darbelerin önüne geçildi.
Milli iradeyi gerçek anlamda ayakta tutan Adnan Menderes'ten sonra tek bir lider vardır. O da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Halkımızın isteği ile iktidara geldik. Hemen akabinde darbe girişim çalışmaları başlatıldı. Recep Tayyip Erdoğan nasıl iktidardan indirebiliriz çalışması başlatıldı. Türkiye'nin büyümeye gelişmeye başladığı bir zamanda partimizi kapatmaya çalıştılar. Amaçları esaret altında bir yönetim getirmekti.
Türkiye 12 yılda 4 kat büyüdü. Her alanda Türkiye'yi şantiyeye çevirdik. Geçmişte büyük zorluklarla karşılaşanlar şapkamı alır giderim diyordu. Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, şapkasını alıp gitmedi ve dimdik ayakta durdu. 2002 yılında hizmet için yola çıktık. Halkımızın efendisi değil hizmetçisi olduk. Geceli gündüzlü çalıştık. 2002 yılından bu yana Türkiye'nin her tarafını şantiyeye çevirdik. Şu anda bakanlığımızın Türkiye'nin dört bir yanında 2 bin 200 şantiyesi var. Son 10 yılda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın 66 katrilyonluk hizmeti söz konusu. AK Parti iktidarında borç alan değil borç veren ülke durumuna geldik."
Elvan, konuşmasının sonunda AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal ile vatandaşlardan kürsüye davet edilen AK Parti Kadirli Belediye Başkan adayı Fatin Rüştü Özeser'e destek istedi.
Kaynak: AA