Mudanya Belediye Başkanı Aktürk Açıklaması

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, "Belediyemiz bünyesinde kurulan Mudanya Arama Kurtarma Birimi (MAK)'ın çok daha iyi bir konuma gelmesi için belediye olarak üzerimize düşenlerin fazlasını yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Mudanya Güzelyalı'daki Cafer Yener İlkokulu'nda, Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (MAK) ekipleri, okulun Sivil Savunma Kolu öğrencileriyle birlikte tatbikat gerçekleştirdi.
Okulda, olası deprem, yangın anında ve sonrasında yapılması gereken davranışlar ile hayati konular üzerine uygulamalı tatbikat yapıldı. Gerçek bir depremde yaşanabilecek olayları tatbiki olarak uygulayan MAK ekipleri, deprem anında bir yapının içinde meydana gelebilecek sıkışma ve kurtarma faaliyetlerini uyguladı. Uygulamayı öğrenciler ve velilerle birlikte yapan ekipler, ayrıca afet durumunda kurtarma için kullanılacak malzemeleri tanıttı.
Tatbikat sonrası MAK'ın faaliyetleriyle ilgili bilgiler veren Başkan Aktürk, belediye bünyesinde çalışan arama kurtarma biriminin çalışmalarını her türlü afet ve saha şartlarına uygun olarak gerçekleştirdiklerini anlattı.
Aktürk şunları söyledi:
"Belediyemiz bünyesinde kurulan MAK'ın çok daha iyi bir konuma gelmesi için, belediye olarak üzerimize düşenlerin fazlasını yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hizmet araçlarından, her türlü felakette ve koşullarda sağlıklı bir şekilde kullanılması için, en iyi araç gereci alarak MAK'ın emrine verdik. Birimimiz denizde, dağlarda, derelerde ve nehirlerde sürekli olarak yaptıkları eğitimlerle 24 saat göreve hazır olduklarını göstermektedirler. MAK ekibimiz okullarda ve diğer kurumlarda eğitimler veriyor tatbikatlar düzenliyorlar, onların ve gayret ve çalışmalarını destekliyorum."
Kaynak: AA