Ali İsmail Korkmaz Davasında Sanıkların İfadeleri Tamamlandı

Kayseri’de görülen Ali İsmail Korkmaz davasında sanıkların ifade işlemleri tamamlandı.


Eskişehir’de geçtiğimiz yıl 2 Haziran’da Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve hastanede 38 gün sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın eski adliye binası 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davasında sanıkların ifadeleri alındı. Sanık İ.K. ifadesinde, “Orada ben esnaftım. Saat 23.00 sıralarında eylemci grup benim fırınımın olduğu sokağa girdi. Bana ‘Gaz yedik, dükkanınıza girebilir miyiz?’ dediler. Ben kabul ettim. Daha sonra gençler teşekkür ederek gitti. Ben amcamın oğlu Ramazan K’yı aradım. Çıkan olaylardan dolayı otobüs olmadığı için araçla almasını istedim. Muhammet ile Ramazan beni almaya geldi. Ben dükkandan çıkıp olaylara bakıyordum. Önce polisler beni de eylemci zannetti. Ben fırıncıyım deyince beni bıraktılar. Benim Sanayi Sokak’ta görülmemin nedeni iş yerimin orada olmasıdır. Daha sonra Beşik Otel’de bağırmaları duydum. İçlerinden birisi bize doğru koşuyordu. Arkasında 3-4 tane sivil polis vardı. Polisler bizi görünce tutun dediler. Kimin bize bağırdığını bilmiyorum. Bizde tutalım diye harekete geçtik. Benim o gence bir temasım olmadı. Ben herhangi bir şekilde vurmadım, kenara çekildim. Polis o şahsa ‘Kardeşim ne duruyorsun? Evine git’ dedi.

O şahsın polise küfür ettiğini hatırlıyorum. Polis ‘Kalk git’ dedi.

O şahıs yine küfür edince o sıra benim sırtım dönük olduğu için ne olduğunu görmedim. O şahıs bize dönüp küfretti. Biz ne arkasından koştuk ne de müdahalede bulunduk. Elimde sopa varsa bana en ağır cezayı verin. Ben esnafım. İşimle, gücümle uğraşıyorum. Bu olaylardan sonra cezaevine düşünce ailem fırınımı devretti. İtibarımı kaybettim. Asıl mağdur ben oldum. Benim o gence bir temasım olmadı” dedi

Hakimin fırınındaki harddisklerin silinmesi ile ilgili sorusu üzerine sanık İ.K., “Benim delil yok etmeye ihtiyacım yok” cevabını verdi.

Sanık E.H. ise, “Ben olay günü nişanlımı evine bıraktım, evime dönüyordum. Fırının bir arka sokağında indim. Harman Fırını’nı geçtikten sonra eylemcilerin olduğunu gördüm. Ayağıma gaz bombası geldi. Bende Harman Fırını’na gidip korktuğumu ve burada kalmak istediğimi söyledim. Tamam dediler. Olay sırasında olay yerine beyaz bir araba geldi ve gitti. O sırada ‘Yakalayın’ diye bir ses geldi. Şahıs bize doğru koşarken çelme taktım düşmedi. Sonra şahıslar geldi, vurdu. Daha sonra polisin vurup öldüreceğini bilmiyordum. Ben o şahsın ne yaralanması için ne de incinmesi için önünü kesmedim. O da bir vatan evladıdır. Yerde yatan Ali İsmail Korkmaz olsun ya da olmasın benim bir kastım yok” diye konuştu

Sanık E.H.’nin “Daha sonra polisin vurup öldüreceğini bilmiyordum” sözleri üzerine salonda bulunan Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz fenalık geçirdi.

Davada yargılanan sanık M.V. ise, “Olay günü polisler eylemcileri dağıtmaya çalışıyordu. Bizde olayı merakla izliyorduk. 4-5 polisin bir genci kovaladığını gördük. Bize durdurun dediler. Ben devletin polisinden kaçan bir şahsı polise teslim ettim. Benim bu şahsa bir kastım yoktur. Ayağımı salladım, döndüğümde yerdeydi. Biz olay yerine İsmail K.’yı almak için gitmiştik” diye konuştu.

Bir diğer sanık R.K. da, “Olay gecesi ben Muhammet ile oturuyordum. İsmail K., ‘Ben gelemiyorum, olaylar çıkmış, araba varsa gelin beni alın’ dedi.

Olay yerine vardığımızda eylemciler taş ve molotof kokteyli atıyordu. Bizde merak içinde bakıyorduk. Dışarı çıktık. Beşik Otel’den bağırtı sesi geldi. ‘Tutun’ diye bağıran 2-3 kişi gördük. Bizde ani şekilde önlerini çevirdik. Yaklaştık. Şahıs kendini yere attı. Yerde ‘O… çocukları falan’ dedi.

Ben şahsı tanımam. Sonra polis memuru geldi ve şahsa 2-3 tekme attı. Ben şahsa bir şey yapmadım. Ben işinde gücünde bir vatandaşım ve suçsuzum. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Duruşmaya karar verilmek üzere ara verildi.

Kaynak: İHA