Tarım Desteklenmelerine 49 Yatırımcı Başvuru Yaptı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi’den yararlanmak için müracaatlar sona erereken 49 yatırımcı da başvuru yaptı.

Tarım Desteklenmelerine 49 Yatırımcı Başvuru Yaptı

Yasal süre içinde, 49 yatırımcı elektronik ortamda müracaat etmiş olup bunlardan 43 yatırımcı dosyasını Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne elden teslim etti. Teslim edilen projelerden 13 adedi zeytinyağı, 12 adedi incir işleme-paketleme, 5 adedi Zeytin İşleme-salamura, 2 adedi süt ve süt ürünleri işleme, 2 adedi pamuk ön temizleme gibi projelerden oluştu. 43 projenin, toplam yatırım tutarı 26 milyon 722 bin 578,40 TL ve hibeye esas tutarı 25 milyon 807 bin 685,60 TL olup ödenecek olan hibe tutarı 12 milyon 903 bin 842,80 TL’dir.

Yeterli puanı alan ve uygun görülen projelerin Bakanlığın onayına sunulacağını ifade eden Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, “Yatırımcılar tarafından İl Müdürlüğümüze teslim edilen bu projeler, İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından, ilgili tebliğ ve bu tebliğe bağlı olarak Bakanlığımız Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce hazırlanan uygulama rehberine göre, 12 Şubat tarihinden itibaren 30 günlük süre içerisinde değerlendirilerek, yeterli puanı alan ve uygun görülen projeler Bakanlığımızın onayına sunulacaktır. Bakanlığımız tarafından gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra, Aydın’da uygulanması uygun görülen proje sahipleri ile hibe sözleşmesi imzalanarak projelerin uygulanmasına-yapımına başlanılacaktır. Tebliğ gereği, uygulanacak projelerin 1 Aralık tarihine kadar tamamlanarak faaliyete geçmeleri gerekmektedir” dedi.

Kaynak: İHA