Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Adana'da Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "30 Mart'ta önümüze gelecek olan sandık, şimdiye kadar önümüze gelmiş en kıymetli sandıktır" dedi.

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde partisinin seçim irtibat bürosunun açılışına katılan Bakan Çelik, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin, Türkiye'nin daha çok büyümesi, güçlenmesi, ileriye gitmesi için demokrasinin dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.

"30 Mart seçimleri, bugünden itibaren bir yerel seçim olmaktan çıkmıştır" diyen Çelik, şunları kaydetti:
"30 Mart seçimleri, eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında bir oylamaya dönüşmüştür. Statükoyla Türkiye'nin geleneklerine bağlı değişim iradesi arasında bir yarışa dönüşmüştür. Türkiye'yi eskinin kriz ve istikrarsızlık günlerine götürmek isteyenlerle Türkiye'nin 2023 vizyonunu daha da kuvvetli inşa etmek isteyenler arasında bir yarışa dönüşmüştür. 30 Mart seçimleri, sizin çocuklarınızın geleceğini karartmak isteyenlerle çocuklarınıza daha aydınlık bir geleceği inşa etmek için mücadele eden AK Parti arasında bir yarışa dönüşmüştür."
AK Parti iktidarları döneminde Türkiye'de büyük gelişme yaşandığına işaret eden Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son olarak bir milyon öğrenciye tablet bilgisayar dağıttığını anımsattı.
Geçmişte okul ders kitaplarında ailelerin yaşadığı sıkıntılara değinen Çelik, şöyle devam etti:
"11 yıl önce çocuklarınıza okul kitapları bulamazdınız. Bulduğunuzda bütçeniz yetmezdi. Bütçeniz el veriyorsa da kitap bulmak imkansızdı. Şimdi sizin talimatınızla çalışan, sizin belirlediğiniz doğrultuda ilerleyen bu hükümet, ilk iş olarak ne yaptı, okul kitaplarını ücretsiz hale getirdi. Geleceğimiz olan çocuklara bir milyon tablet dağıtıldı. Dünün okul kitabı bulamayan Türkiye'sinden bugünün çocuklarına ücretsiz tablet dağıtabilen Türkiye'sine geldik. 30 Mart'ta kullanacağınız oy, çok kıymetli bir oydur. 30 Mart, seçimlerin seçimidir. 30 Mart'ta önümüze gelecek olan sandık şimdiye kadar önümüze gelmiş en kıymetli sandıktır."
Merkezi hükümetle yerel yönetim arasındaki uyum sayesinde Yumurtalık'ın önemli hizmetlere kavuştuğuna dikkati çeken Çelik, şunları söyledi:
"Şimdi size iki görev veriyorum. Hem Yumurtalık'ın yeniden alınmasını sağlayacak hem de Adana Büyükşehir Belediyesi'nin alınmasında en büyük katkıyı Yumurtalık'tan vereceksiniz. Yumurtalık, Ceyhan, sizler bu ülkenin gerçek yöneticileri, sahiplerisiniz. Biz, ancak sizin adınıza bu yetkiyi kullanırız. Geçmişten itibaren sizden yetki alıp, sizin adınıza değil, çıkar grupları adına bu yetkiyi kullandılar. Bunlar siyasi çıkar grupları, ekonomik çıkar grupları oldu. 11 yıldır sizinle büyük bir yol yürüdük. Yürüdüğümüz bu yolda, önümüze bir sürü meşakkat çıkarıldı, suikast girişimleri oldu, darbe teşebbüsleri oldu ama bütün bunlar karşısında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir hükümet, parti, geri adım atmadı."
Kaynak: AA