İl Milli Eğitim Müdürü, Kariyer Günleri’nde Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Gazi Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen kariyer günleri etkinlikleri kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürü, Kariyer Günleri’nde Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Gazi Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "Kariyer Günleri" etkinliğine İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Gazi Lisesi Mezunları Derneği Başkanı İbrahim Toru, Gazi Lisesi Mezunları Derneği Genel Sekreteri ve AK Parti Eyyübiye Belediye Başkan Adayı Mehmet Ekinci, Okul Müdürü Zahit Dalbaşı, öğretmenler ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Gazi Anadolu Lisesi Mezunları Dernek Başkanı İş Adamı İbrahim Toru ise yaptığı konuşmada öğrencilere gelecekte başarılı olabilmenin yolları hakkında tavsiyelerde bulundu. Ekinci, “Hayatın karşımıza çıkardığı engeller ve zorluklar karşısında yılmadan, vazgeçmeden dimdik ayakta durmamız gerekiyor. Gençlik zamanlarında zihinlerinin duru ve temiz oluyor. Geleceğimizin teminatı gençlerden umutluyuz. İleriki zamanlarda bizlerin yerine gençler gelecektir” dedi
Ekinci, çocukluk ve öğrencilik yıllarından bu zamana nasıl geldiğini, ne gibi zorluklar çektiğini anlatarak, hem ailesinden uzakta okumak, hem de çeşitli işlerde çalışmak zorunda kaldığını söyledi.

Başarı için sağlam irade gerektiğini belirten İlci, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:
“Eğer başarılı olmak istiyorsak irade sahibi olmalıyız. İrade sahibi olan kişiler kendi geleceklerini daha başarılı ve mutlu bir şekilde devam ettirirler. Sevebileceğimiz bir mesleği seçmek zorundayız. Eğer yapacağımız mesleği sevmezsek o meslekte başarılı olamayız. Aynı zamanda hayatımızdan bir tat alamayız. Her toplum kendi değerlerini üretmek zorundadır."
Derslerinde planlı bir şekilde çalışılması gerektiğini belirten İlci, her anne-babanın çocuklarının başarılı olmasını istediğini ancak zaman zaman hata yapıldığını hatırlattı.

Etkinlik sonunda bir hayırseverin temin ettiği giyim malzemeleri, Müdür İlci tarafından 480 öğrenciye dağıtıldı.
Kaynak: İHA