Kilis Valisi Tapsız, Elbeyli Konaklama Merkezini Ziyaret Etti

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, dünyanın en büyük konteyner kenti olan Elbeyli Konaklama Merkezini ziyaret etti.

Bazı açılışlar ve incelemelerde bulunmak üzere konaklama merkezine gelen Vali Tapsız, kampın girişinde Suriyeli ressamlar tarafından yapılan resim sergisinin açılışını yaptı.
Resimleri inceleyen ve Suriyeli ressamlarla bir süre sohbet eden Tapsız, ardından "Ensar ve Muhacir El Ele Hatıra Ormanı" ağaçlandırma törenine katılarak fidan dikti.
Tapsız, daha sonra konaklama merkezindeki Girişimsel Destek (Özel eğitim) Sınıfının açılışını gerçekleştirdi. Burada bulunan engelli öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Tapsız, öğrencilerin yaptığı el sanatları ve resimlerin yer aldığı sergiyi gezdi.
Elbeyli Konaklama Merkezinde Suriyeli misafirlere daha iyi hizmet sunmak amacıyla yeni kurulan danışma merkezinde de incelemelerde bulunan Tapsız, yetkililerden bilgi aldı.
Son olarak sosyal tesisleri ziyaret eden Tapsız, Türkçe okuma-yazma eğitimi kursunda başarılı olan Suriyeli öğrencilere sertifikalarını verdi.
Ziyarette Vali Tapsız'a İl Jandarma Komutanı Necmi İnce, vali yardımcıları Tolga Toğan, Hakan Ezgi, Vedat Yılmaz, Elbeyli Kaymakamı Serap Çetin, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Mustafa Bolat ile daire amir ve müdürleri de eşlik etti.
Kaynak: AA