Ahlat'ta Ağrı Polikliniği Açıldı

Ahlat Devlet Hastanesi'nde ağrı polikliniği hizmete girdi.

Ağrı polikliniğinde, akut ve kronik ağrılar basit enjeksiyon yöntemiyle dindirilerek, özel işlemler ve tedavi kürleri uygulanıyor.
Poliklinik hakkında gazetecilere açıklama yapan Anestezi Uzmanı Dr. Eray Yaşar, kanser hastalarının ve kronik ağrısı olan hastaların poliklinikte tedavi edildiğini söyledi.

Genel olarak ağrıdan muzdarip hastaların, çeşitli doktorlara gittiğini ifade eden Yaşar, şöyle konuştu:
"Hastalarımızla daha yakından ilgilenmek ve elimizden gelen imkanlar dahilinde yardımcı olmaya çalışmayı amaçlıyoruz. Ağrılar, insan hayatını olumsuz etkiler. Ağrı, yaşam kalitesini çok etkileyen önemli bir konu. Etkeni ne olursa olsun, ağrı tipleri vardır. Çok şiddetli ani gelişen akut ve çok kronikleşmiş uzun süreli ağrılar olabilir. Ağrı bazen çok önemli bir hastalığın habercisi olup tanı ve tedavinin yönünü çizerken bazen de hayatı çekilmez duruma getirebiliyor. Hekimlik sanatının en önemli unsurlarından biri de ağrıyı dindirmektir. Günümüzde insanların sıklıkla dile getirdikleri sırt ve boyun ağrıları, eklem ve kas ağrıları, kazalardan sonra geçmeyen el ve kol, bacak ağrıları, migrenden kaynaklanan baş ağrıları, kanser hastalarının ağrıları ile nedeni belirlenemeyen kronik ağrılar burada uygulanan yöntemlerle tedavi ediliyor."
Kaynak: AA