Bergama'da Karbonmonoksit Zehirlenmeleri

Bergama ilçesinde etkili olan lodosun soba ve bacalardan karbonmonoksit gazı sızmasına neden olması sonucu 5'i çocuk 12 kişi zehirlendi.

Alınan bilgiye göre, Bergama'da etkili olan lodos, Gazi Osman Paşa ve Maltepe mahallerindeki 4 evde soba ve bacadan karbonmonoksit sızması sonucu zehirlenmelere yol açtı.
Evlerindeki soba ve bacadan sızan karbonmonoksitten zehirlenen Meltem Kaya (32), Devanur Kaya (6), Nisanur Kaya (11), Yusuf Kaya (16 günlük), Zeki Bekar (46), Aysun Bekar (40), Sude Emine Bekar (10), Nazime Şimşir (31), Nisanur Şimşir (2), Hakan Şimşir (6), Kadri Kocadayılar (79), Ayşe Kocadayılar (71), Dr. Faruk İlker Bergama Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Dr. Faruk İlker Bergama Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Himmetoğlu, karbonmonoksit zehirlenmelerine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, tedavi altına alınan 12 hastanın da sağlık durumlarının iyi olduğu, hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirtti.

Lodoslu havalarda karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması gerektiğini dile getiren Himmetoğlu, şunları söyledi:
"Halkımız lodosa karşı dikkatli olmalı. Lodos, sobalardaki gazın ters dönmesini ve evin içine girmesini sağlayan bir rüzgar. Vatandaşlarımız bu konuda bilinçlendirilmeli. Bugün hastanemize gelen vakaların ciddi sorunları olmadı ama ölebilirlerdi. Bu olayların daha fazla yaşanmaması için dikkatli olunmalı."

Kaynak: AA