Çorum Belediyesi'nden Borçların Yeniden Yapılandırılması Açıklaması

Çorum Belediyesi, borçların yeniden yapılandırılması kapsamında uzatılan sürenin iyi değerlendirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, çevre temizlik, emlak vergisi ve su bedeli borcu bulunanların, Torba Yasa Kanunu kapsamında 31 Aralık tarihine kadar sürelerinin bulunduğunu belirtti.

Gerçekleştirilecek yapılandırma işlemleri ile abonelerin borçlarını 6 aydan 18 aya kadar taksitler halinde ödeyebileceğini ifade eden Yabacıoğlu, şunları kaydetti:
"Abonelerimizin borç yapılandırması ile ilgili müracaatlarını almaya devam ediyoruz. Mali Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğumuz yapılandırma servisinde günde ortalama 100 vatandaşımızın işlemini gerçekleştiriyoruz. Borcu olan vatandaşlarımız için büyük bir fırsat. Bin 500'den fazla hemşehrimiz şu ana kadar yapılandırma işlemleri için bize başvurdu. Yapılandırılan borçlar belediyemiz veznelerinden peşin ya da kredi kartına taksitli olarak tahsil edilecek. Ayrıca belediyemizin internet sayfasından da vatandaşlarımız yapılandırılan borçlarını ödeyebilecekler."
Borç yapılandırma için 1 Aralık 2014 olan son başvuru tarihin 31 Aralık gününe kadar uzatıldığını hatırlatan Yabacıoğlu, yapılandırılan borçların ilk taksitinin 31 Ocak 2015 tarihinde ödenmeye başlanacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA